ZAVODLJIVI I SENZUALNI

Arapski parfemi su hit – otkrivamo u čemu je njihova tajna i koji su najbolji

Za razliku od klasičnih parfema, arapski parfemi imaju visoku koncentraciju esencijalnih ulja i bez alkohola radi čega su puno intenzivniji i dulje traju na koži. Mirišu poput nekih puno skupljih parfema luksuznih brendova, a cjenovno su prihvatljiviji

arapski parfemi
Foto: Shutterstock

Trendovi u svijetu parfema mijenjaju se iz sezone u sezonu, a u posljednje vrijeme sve više pažnje počeli su privlačiti arapski parfemi. Društvene mreže, prvenstveno TikTok, postale su zaluđene upravo arapskim parfemima gdje se često mogu vidjeti brojne preporuke ovih mirisa, koji su najbolji i zašto ih vrijedi isprobati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je započelo kada su ljubitelji parfema počeli raditi recenzije arapskih mirisa, a ubrzo nakon toga broj obožavatelja ovih parfema počeo je rasti te su danas izrazito popularni.

Arapski parfemi su mirisi s orijentalnim notama, a neki od najčešćih sastojaka koje sadrže su mošus, tamjan, oud, razni začini ili pak egzotično drveće. Nadalje, čest sastojak ovih parfema su i cvjetne note poput jasmina, ruže ili narančina cvijeta. Posebnost arapskih parfema je u tome što su usko vezani uz kulturu i tradiciju Bliskog istoka jer je izrada parfema duboko ukorijenjena u povijesti arapskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče njihovih glavnih karakteristika, ovi parfemi su izrazito koncentrirani, imaju opojan miris i djeluju vrlo senzualno. Za razliku od klasičnih parfema, arapski parfemi imaju visoku koncentraciju esencijalnih ulja i obično su bez alkohola radi čega su puno intenzivniji i dulje traju na koži. Mirišu poput nekih puno skupljih parfema luksuznih brendova, a cjenovno su prihvatljiviji. Radi svega toga, i ne čudi da ih influenceri, posebice pripadnici generacije Z, naprosto obožavaju.

Arapski parfemi su idealan izbor za sve one koji preferiraju začinske, snažne i pomalo zavodljive mirise. I kod nas u drogerijama mogu se pronaći mirisi pojedinih arapskih brendova kao što su Lattafa i Armaf, a neke od njih izdvajamo u nastavku.

Lattafa Ana Abiyedh edp - 29,90 €

Lattafa Ana Abiyedh uniseks parfemsku vodu otkriva zapanjujući mošusni miris. U gornjim notama otkrivaju se note naranče i bergamota koje prelaze u srčane note kruške i vanilije. Miris se zatvara baznim notama mošusa i jantra. Lattafa Ana Abiyedh parfem namijenjen je snažnim i neovisnim osobama, za žene i muškarce.

Image
1/8