Ako želiš da ti nova frizura dobro stoji, obavezno razmisli o svom obliku lica

Oblik lica jako je važan faktor koji određuje kako će ti stajati nova frizura

Ako želiš da ti nova frizura dobro stoji, obavezno razmisli o svom obliku lica

Ova priča ti se sigurno desila barem jednom  - već si neko vrijeme maštala o savršenoj frizuri (vjerojatno nekoj trendi), konačno otišla frizeru i pokazala mu sve fotografije te savršene frizure, i kada je bila gotova nastupilo je teško razočaranje (a vjerojatno i suze). Frizura, ne da nije izgledala savršeno, nego ti je i cijelo lice u njoj počelo izgledati grozno. 

Ovakve situacije su jako česte, a nekima od nas se stalno ponavljaju. Zato je kod odabira frizure jako važno uzeti u obzir tvoj oblik lica. Neke frizure mogu pomoći tvom licu da izgleda okruglije, neke ga mogu vizualno stanjiti ili smanjiti, neke mogu sakriti visoko čelo a neke čak mogu vizualno izbrisati podbradak.

Naravno, ovdje postoje i drugi faktori koje bi također trebala uzeti u obzir ako želiš da ti frizura stoji savršeno. Tu je na prvom mjestu tekstura i kvaliteta tvoje kose, zatim tvoja osobnost i stil, a važno je razmisliti i građi tijela. 

Ovdje smo sakupile čim više informacija koje će ti pomoći da odabereš savršenu frizuru i izbjegneš sve stresne situacije vezane uz kosu.

Koji je tvoj oblik lica?

Mnogi ljudi imaju izražene crte lica i mogu se svrstati pod jedan od 6 tipova: ovalno, izduženo, kvadratasto, okruglo, dijamantno ili srcoliko. Postoje određena mjerenja koja ti mogu pomoći kod određivanja oblika lica, a ako se baš ne možeš svrstati ni u jedan, onda tvoj oblik možda niti nije toliko bitan. 

Ljepota prema tipu lica osmišljena je za žene koje imaju jako izražene crte lica, a najviše pomaže onima s očito okruglim, kvadratastim, izduženim ili srcolikim licem. Žene koje imaju oblik dijamanta ili ovalni oblik najčešće izgledaju dobro s bilo kojom frizurom, a isto vrijedi i za sve žene čiji se oblik ne može jasno svrstati u niti jednu kategoriju.


Okruglo lice

Mnoge žene s ovim tipom lica žele da im frizura vizualno izduži lice. Ako želiš postići da ti lice izgleda vitkije, pomoći će ti frizura koja se sastoji od više dužih slojeva. Osim duge i slojevite frizure, upalit će i dugi bob. 

Izbjegavaj frizure koje imaju grube crte i geometrijske oblike (poput modernih kratkih frizura sa šiškama), čvrste kovrče i debele šiške koje skraćuju lice.


Oblik kvadrata

Ovaj oblik izgledat će najbolje uz 'neuredne šiške' koje ne padaju po sredini čela, nego postepeno sa strane. Uz ovakve šiške preporučuje se i dužina kose do ramena ili samo malo duža. Ovakva frizura može ublažiti oštrije crte lica. Neuredni ili kovrčavi bob također bi ti dobro stajao ako imaš ovaj oblik. 

Pokušaj izbjegavati preduge i potpuno ravne frizure, jer one mogu dodatno naglasiti oštre crte na licu oblika kvadrata.Izduženo lice

Izdužena lica su vitka i nude mnoge mogućnosti frizure. Ona odlično izgledaju uz mnogo volumena sa svake strane lica, stoga im najbolje pristaju kovrče i valovi. Ako misliš da ti je čelo previsoko, uvijek možeš napraviti šiške koje će također vizualno skratiti predugo lice. Najbolje je dodati čim više volumena oko jagodica, jer će takve frizure proširiti preusko lice. 

Najbolje dužine za ovaj tip su one do ramena, negdje između brade i obraza, a dobro će izgledati i još kraće frizure sa šiškama koje djelomično prekrivaju čelo.


Srcoliko lice

Birati frizuru za ovaj oblik lica frizerima može biti vrlo zabavno, stoga ih uvijek pitaj za savjet. Žene s ovakvim tipom obično imaju lijepu strukturu kosti koja nije niti pregruba miti premeka, pa mnoge frizure mogu izgledati posebno romantično na ovom obliku. 

Ako imaš problema s preširokim čelom, probaj napraviti slojevite šiške koje se spuštaju sa svake strane lica. Za ovaj oblik pravila su uglavnom slična kao i za okrugli oblik lica.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.