6 trikova koji učinkovito pomažu kod natečenih i podbuhlih očiju

Djeluju u manje od 3 minute

6 trikova koji učinkovito pomažu kod natečenih i podbuhlih očiju

Natečene i podbuhle oči mogu biti uzrokovane mnogim stanjima, no ne izgledaju nimalo lijepo niti pak privlačno.

Koža ispod očiju vrlo je osjetljiva i tanka pa se na njoj najprije pojavljuju znakovi umora, a alergije, stres, pretjerano plakanje, hladnoća, preslana hrana, umor ili pak neprospavana noć samo su neki od uzroka koji mogu izazvati vrećice ispod očiju.

Na svu sreću, postoje mnogi trikovi i 'kućni' lijekovi koji dokazano pomažu kod ovog problema, a osim toga djeluju i vrlo brzo. Neke od tih trikova donosimo u nastavku.

Hladna žlica

Ostavi dvije hladne žlice u frižideru na nekoliko minuta ili još bolje, preko noći, a zatim ih prisloni uz zatvorene kapke. Otečenost oko očiju vrlo će brzo nestati, a ovo je jedan od vrlo učinkovitih trikova koji pomaže kod podbuhlosti nakon buđenja ili pak kod uklanjanja tragova od plakanja.  


Image

Vrećice čaja

Dvije vrećice čaja ostavi u vrućoj vodi nekoliko minuta, malo ih ostavi da se ohlade i zatim ih stavi na oči kao obloge. Drži do tri minute. Prirodni kofein koji se nalazi u čaju utjecati će na krvne žile te smanjiti otečenost.  


Lagana masaža

Ako ti ništa drugo nije pri ruci, možeš iskoristiti vlastite prste i masirati područje ispod očiju. Lagano tapkanje prstima smanjiti će nakupljanje tekućine i podbuhlost.

Nabavi roller za masiranje

Dobar roller za masiranje područja ispod oka također može biti od velike pomoći jer sadrži metalnu kuglicu koja u sebi ima kofein i druge vrijedne sastojke. Na tržište su dostupne mnoge verzije različitih brendova, a mi preporučamo ovaj od Cliniquea.


Image


340 kn

Isprobaj masku za ispod očiju

Maske koje se stavljaju ispod očiju već su neko vrijeme veliki hit na tržištu i vrlo su korisne kod uklanjanja natečenosti, a osim toga intenzivno hidratiziraju i regeneriraju osjetljivu kožu ispod očiju. Svakako ih isprobaj.  


Image


437 kn (6 komada)

Aloe vera

Aloe vera jedan je od glavnih sastojaka u kozmetičkoj industriji i pomaže kod mnogih oboljenja pa tako i kod problema s natečenim očima. Hladni gel od aloe vere umiriti će kožu ispod očiju te smanjiti podbuhlost jer ima protuupalna svojstva. Gel aloe vere može se kupiti u drogerijama, ljekarnama ili pak u trgovinama sa zdravom prehranom, a najbolje ga je držati u frižideru. Aloe vera biljku možeš vrlo lako i sama uzgajati kod kuće te koristiti njezin sok za ublažavanje raznih kožnih problema.Foto: Unsplash