10 slavnih žena i njihovi najdraži parfemi

Od Marilyn Monroe do Audrey Hepburn - izdvojile smo 10 ikona stila i njihove najdraže mirise

10 slavnih žena i njihovi najdraži parfemi

Coco Chanel jednom je rekla: "Žena koja ne nosi parfem nema budućnosti." Naravno da njezinu izjavu ne shvaćamo doslovno, ali vjerujemo da ćeš  se složiti kad kažemo da je miris važan dio života žene.

Nedvojbeno najosobniji i najintimniji proizvod ljepote - izbor parfema otkriva puno o osobi koja ga nosi. Orijentalni mirisi su seksi i egzotični, cvjetni romantični, a citrusni ležerni. 

Od Marilyn Monroe do Audrey Hepburn, u nastavku saznaj 'mirisne potpise' nekih od najvećih ikona stila:

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe jednom prilikom je izjavila kako u krevetu nosi samo čuveni Chanel No 5 (i ništa drugo), ali kasnije je otkriveno da uz njega obožavala i Floris Rose Geranium, s notama ruže, geranija, citronele i sandalovine. 

  • Floris Rose Geranium

Jackie Kennedy

Iako je tijekom svog života Jackie nosila nekoliko parfema, uključujući Krigler Lovely Patchouli 55, njezin omiljeni parfem bio je Joy by Jean Patou, godinama poznat kao najskuplji parfem na svijetu. Za samo jednu 30 ml ovog cvjetnog mirisa, potrebno je više od 10 000 cvjetova jasmina i 28 tuceta ruža.

  • Joy by Jean Patou

Grace Kelly

Kada je Grace Kelly 1956. postala princeza, saznalo se da joj je najdraži parfem Creed Fleurissimo, s notama bergamota, tuberoze, firentinskog irisa i bugarske ruže.

  • Creed Fleurissimo

Princeza Diana

Modernija, ali ništa manje neizbrisiva ikona, princeza Diana na svom vjenčanju nosila je Quelques Fleurs, cvjetni miris s notama tuberoze, ruže i jasmina. Kasnije u životu, princeza Diana bila je obožavateljica i 24 Faubourg by Hermès, s notama cvijeta naranče, breskve, gardenije i jantara.

  • Quelques Fleurs

Natalie Wood

Vječna obožavateljica delikatne i romantične gardenije, Natalie Wood je nosila Jungle Gardenia - parfem koji je poznat kao 'najegzotičniji miris na svijetu'. Originalan parfem sadržavao je note gorke naranče, tuberoze i biljke bradavke.

  • Jungle Gardenia

Elizabeth Taylor

Danas gotovo svaka slavna žena ima svoju liniju parfema, ali Elizabeth Taylor bila je pionirka kada je lansirala svoj revloucionarno carstvo parfema i mirisa poput White Diamonds, Forever i Passion. Jedna zanimljivost je da njezin miris White Diamonds do danas ostaje najprodavaniji celebrity miris svih vremena. 

Međutim, u svojim ranijim danima, Elizabeth je često isticala svoj omiljeni parfem - Jean Desprez Bal a Versailles, orijentalni miris s notama ružmarina, narančinog cvijeta, vanilije i sandalovine. 

  • Jean Desprez Bal a Versailles

Katherine Hepburn

Ljubiteljica zrakoplovstva Kate Hepburn obožavala je miris Jacquesa Guerlaina iz 1933. - Vol de Nuit, s drvenastim i začinjenim cvijetnim mirisom, u notama bergamota, jasmina i vanilije.

  • Guerlain Vol de Nuit

Rita Hayworth

Često su je fotografirali kako nanosi parfem, a Rita Hayworth bila je velika obožavateljica orijentalnog mirisa iz 1925. - Guerlain Shalimar.

  • Guerlain Shalimar

Lauren Bacall

Lauren Bacall obožavala je francuski luksuzni parfem Diptyque L'Ombre Dans L'Eau s notama bugarske ruže i crnog ribiza. 

  • Diptyque L'Ombre Dans L'Eau

Audrey Hepburn

Hubert de Givenchy 1957. godine posebno je za Audrey Hepburn stvorio parfem L'Interdit, što na francuskom znači 'zabranjeno'. Navodno Audrey nije htjela da Givenchy lansira parfem, ali postao je dostupan javnosti 60-ih godina. L'Interdit je poznat po notama bergamota, ruže, jasmina, irisa, narcisa i sandalovine. 

  • Givenchy L'Interdit
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.