Znate li koja je razlika između palente i kukuruznog brašna

Često se u receptima susrećemo s odabirom brašna, ali ponekad nas zbuni i ona najbanalnija rečenica u receptima i zapitamo se koja je razlika između palente i kukuruznog brašna

Znate li koja je razlika između palente i kukuruznog brašna

Prilikom kuhanja ili pečenja kolača vrlo važno je znati razlike u rječniku kulinarstva. Tako ima i onih stvari koje nas zbunjuju, a vrlo su jednostavne, kao na primjer razlika između palente i kukuruznog brašna.

Što je palenta, a što j kukuruzno brašno? Nije tako rijetko da se dogodi da ljudi zamijene jedno za drugo pa umjesto kukuruznog brašna kupe palentu ili obrnuto, a koja je razlika između palente i kukuruznog brašna?

Kukuruzno brašno je vrsta brašna koju dobivamo kao što i samo ime kaže od kukuruza, a s obzirom na vrstu kukuruza, kukuruzno brašno može biti bijele, žute ili čak plavičaste boje.
Kukuruzno brašno pogodno je za sve koji su alergični na gluten (celijakalija).

Kod pečenja kruha od kukuruznog brašna se zbog nedostatka glutena u njega miješa pšenično brašno, pa je stoga za alergičare bolje da se konzumira kao palenta

Palenta je kukuruzni griz, krupica i kukuruzno brašno, žgancima, pura. Sve su to nazivi za isto jelo koje se koristi u različitim krajevima.

Palenta je riječ koja se koristi za jelo a kukuruzno brašno koristimo za proizvodnju kruha i jela. To je osnovna razlika između palente i kukuruznog brašna koju treba zapamtiti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.