U nastavku donosimo savjet kako ispeći kruh bez kvasca i doznajte što je najbolja zamjena za kvasac.
U nekim režimima prehrane, zamjena za kvasac je čak bolja od samog kvasca.
Reći ćemo vam odmah o čemu se radi. To je soda bikarbona.
Soda bikarbona je natrijev bikarbonat.
To je bijeli kristalni prah koji je prirodno alkalan.
Soda bikarbona ima širok spektar korištenja, od sredstva za čišćenje pa do toga da se često koristi kao zamjena za kvasac u tradicionalnim proizvodima kada je u pitanju priprema jela i deserata.
Neki kao zamjenu za kvasac koriste prašak za pecivo, ali soda bikarbona je zdraviji odabir za vaš kruh.
Neki recepti mogu zahtijevati i sodu bikarbonu i prašak za pecivo, a za situacije kada vam ponestane praška za pecivo, soda bikarbona je idealna alternativa.
Napomena za kraj
Ako je soda bikarbona vaša zamjena za kvasac, onda vodite računa da uključite i dodatan kiseli sastojak (npr. limun) kako bi ona ispunila svoju funkciju.
Također, idealan omjer je 1:2, tj. žličica sode bikarbone zamjenjuje 2 žličice praška za pecivo.
Želite napraviti kruh na brzinu, ali nedostaje vam kvasac i ne znate što da radite, gosti ubrzo dolaze, a vi morate pod hitno pronaći što je zamjena za kvasac