Znate li kako oprati trakaste zavjese?

Iako se trakaste zavjese ne prljaju tako lako, uvijek je tu i pitanje kako oprati trakaste zavjese pa o tome pišemo u nastavku

Znate li kako oprati trakaste zavjese?

Ako razmišljate o kupovini trakastih zavjesa, neka vam misao vodilja bude da se one jako teško prljaju, pa se stoga često koriste u uredima i poslovnim prostorima i  ne morate se odmah zapitati kako oprati trakaste zavjese.

Trakaste zavjese su jedinstvene jer se potpuno razlikuju od običnih zavjesa.

ImageIstina je da ako izaberete svjetlije nijanse, na njima će se prašina više vidjeti. Stoga ako se odlučite za nešto tamnije nijanse nećete imati takvih problema s njima.

Dakle, ako se odlučite za tamnije nijanse, nema apsolutno nikakve šanse da ćete primijetiti na njima bilo što i gotovo da vam ovi savjeti kako oprati trakaste zavjese  neće ni trebati.
One ne skupljaju prašinu, ne upijaju mirise i funkcioniraju jednostavno. Bit će potrebno samo malo pažnje, kako ne biste vi izazvali neku fleku na njima. 

S obzirom na to da ih ipak s vremena na vrijeme morate očistiti, najjednostavniji način kako oprati trakaste zavjese je vlažna krpa.
To možete uraditi svaki put kada čistite po kući, pa jednostavno pređete samo vlažnom krpom i preko njih. 

Kemijska sredstva ne koristite kako ne bi došlo do oštećenja rolo zavjese. 
Mlaka voda i krpa za prašinu će biti sasvim dovoljne kako bi trakaste zavjese bile čiste. 

Ako ipak planirate detaljnije čišćenje i još uvijek se pitate kako oprati trakaste zavjese, onda savjetujemo da uz krpu koristite i usisivač. I ovo isto možete raditi kada već pospremate cijeli stan ili ured.