Znate li kako oprati masku za lice

Svima nam je dosta maski, ali postoje institucije koje još uvijek ne dozvoljavaju ulazak bez maske pa ako koristite one višekratne evo i savjeta kako oprati masku za lice

Znate li kako oprati masku za lice

Svi smo upleteni u novo normalno stanje tijekom suživota s CORONA virusom koji je mnoge natjerao na nošenje maske.
Maske su postale i popriličan trošak ako kupujemo one jednokratne pa su mnogi pribjegli korištenju onih šivanih, platnenih.
Takve maske mogu se koristiti višekratno samo morate znati kako oprati masku za lice.

Prije prve uporabe maske je poželjno oprati ili barem izglačati glačalom ...

Ako imate perilicu za pranje i sušenje veša, riješili ste problem kako oprati masku za lice  jer to je najbolji način za sterilizaciju maske. Nakon svake uporabe, svoju masku stavite u vrećicu za pranje rublja kako se tijekom pranja ne bi potrgale elastične vezice maske. Perite je na najvišim temperaturama.

No, ako nemate pristup perilici za pranje rublja, masku možete sterilizirati u sudoperu! Ostavite ju da stoji u vrućoj vodi 5 minuta, u koju ste prethodno dodali tekućinu za pranje posuđa. Masku je potrebno potpuno osušiti prije korištenja.

Naravno ovdje govorimo o tome kako oprati masku za lice ako je ona platnena, sve ostale maske za lice nisu za pranje i na njima je otisnut način korištenja.
Nadamo sa da vam ove maske neće više biti potrebne, ali imajte ove savjete kako oprati masku za lice na umu u slučaju ponavljanja iste ili neke druge pandemije.