Čestitaj svojoj Štefici!

Nježne i miroljubive: Sretan imendan svim Šteficama!

Danas, 26. prosinca, obilježavamo blagdan Svetog Stjepana, poznat i kao Štefanje, pa danas sve Štefice slave svoj imendan

imendan štefica.jpg

Dan poslije Božića, 26. prosinca, obilježavamo blagdan Svetog Stjepana, koji se često naziva i Štefanje. Blagdan je to kada se prisjećamo Svetog Stjepana Prvomučenika, jednog od sedam đakona izabranih u počecima crkve. Nakon Isusove smrti, Stjepanovo otvoreno propovijedanje Isusova nauka i pripadništvo zajednici kršćanskih učenika dovelo je do toga da su ga osudili za bogohuljenje, a potom ga i kamenovali.

Ime Stjepan dolazi od grčke riječi Stephanos, a na grčkome jeziku znači "kruna, vijenac" ili "onaj koji je okrunjen". Prema tradiciji iz 5. stoljeća, stefanos je grčki ekvivalent aramejskog kelil (sirsko kelila, "kruna"). Od imena Stjepan dolaze brojne izvedenice, kao što su Štef, ali i Štefica i Štefanija, koje danas također slave imendan.

Štefica je žensko ime i jedno je od češćih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko deset tisuća ovakvih imenjakinja, a najpopularnije je bilo u razdoblju od 1930. do 1940. godine, posebice u Zagorju.

Kakve su osobe imena Štefica?

Osobe koje nose ovo ime jedinstvene su, energične i pažljive. One su blage, nježne i miroljubive prirode, imaju umirujući utjecaj na okolinu i uvijek su pune riječi utjehe za druge - zato čine jako dobre prijateljice.

Svim našim Šteficama želimo sretan imendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.