Image
Foto: Profimedia.hr
Emma Thompson
Foto: www.profimedia.hr

Emma Thompson

Svestrana glumica Emma Thompson utjelovila je lik gospođice Trunchbull u filmu "Mjuzikl Matilda" Roalda Dahla. Glumica je uživala u svakoj sekundi glumeći svoj lik, no to je za nju svakako bio izazov jer je uloga zahtijevala potpunu fizičku transformaciju od glave do pete. Morala je nositi protezu za bradu i svaki je dan morala dolaziti na set u 5 ujutro kako bi šminkerski tim od 6 ljudi mogao obaviti posao na vrijeme.

Jim Carrey
Foto: www.profimedia.hr

Jim Carrey

Kako bi utjelovio lik Grincha u kultnom klasiku "Kako je Grinch ukrao Božić", Jim Carrey morao je sjediti čak osam sati na šminkerskoj stolici, a nakon toga osjećao se kao da je živ zakopan. Stoga su glumci kontaktirali stručnjaka iz CIA-e da ga podučava tehnikama odvraćanja pažnje kako bi mu bilo lakše nositi se s nelagodom koju je osjećao dok je bio u kostimu. Kako sam glumac kaže, isprva uopće nije mogao disati ni kretati se, no nakon tri mjeseca snimanja i vježbanja, konačno se osjećao bolje.

Margot Robbie
Foto: www.profimedia.hr

Margot Robbie

Da bi postala kraljica Elizabeta u filmu "Marija Kraljica Škotske", Margot Robbie je na sebi trebala imati ožiljke i puno, puno šminke. Kako bi utjelovila ovaj lik, glumica je čak morala nositi i proteze, a izgledala je potpuno neprepoznatljivo - ova prirodna plavuša u filmu je imala crvenu periku, bijelo lice s tankim obrvama i izraženom bradom i čeljusti i malo tko bi prepoznao da se radi o ovoj glumici.

Colin Farrel
Foto: www.profimedia.hr

Colin Farrel

U posljednjem "Batmanu" gledali smo i Colina Farrella u ulozi legendarnog zlikovca Pingvina, a kako bi postao on, Farrellu su bile potrebne proteze, ali i puno šminke. Ipak, glumcu je to bilo izuzetno zabavno iskustvo pa je priznao da je u Starbucks odlazio u kostimu Pingvina kako ga nitko ne bi prepoznao. Osim toga, rekao je i da je pokušao prestrašiti svog sina dok je nosio kostim, a da ga ni on nije prepoznao.

Meryl Streep
Foto: www.profimedia.hr

Meryl Streep

Meryl Streep odradila je odličan posao kada je igrala ulogu zle vještice u mjuziklu "U šumi" iz 2014. Uz pomoć šminke i duge, čupave i sijede perike utjelovila je lik strašne vještice koji ju je učinio gotovo neprepoznatljivom.

Jared Leto
Foto: www.profimedia.hr

Jared Leto

I Jared Leto izgledao je neprepoznatljivo u ulozi Paola Guccija u filmu "Dinastija Gucci". Čim je primio scenarij u ruke, osjetio je povezanost s likom i znao je da će to biti intenzivna transformacija iznutra i izvana. Koristio je masku kako bi što više sličio na Paola, ali zahvaljujući timu koji je odradio odličan posao cjelokupna je maska izgledala vrlo prirodno.

Brendan Fraser
Foto: www.profimedia.hr

Brendan Fraser

U posljednje se vrijeme ne prestaje pričati o filmu "Kit" i velikom povratku glumca Brendana Frasera, a ni o njegovoj nevjerojatnoj transformaciji za ovu ulogu. Kako bi utjelovio lik pretilog učitelja engleskog jezika, Fraser je morao na sebi nositi kombinaciju protetike i šminke.

Anne Hathaway
Foto: www.profimedia.hr

Anne Hathaway

Kada je Anne Hathaway odlučila sudjelovati u filmu "Vještice" Roalda Dahla, htjela je igrati neku sporednu ulogu, no na kraju je postala glavna negativka. Glumila je glavnu vješticu i izgledala je zastrašujuće, a kako bi ju transformirali u opaki lik vještice, cijelom je timu bilo potrebno čak pet sati kako bi ju našminkali.

Izgledaju neprepoznatljivo

Žrtvovali ljepotu: Slavni glumci koji su radikalno promijenili izgled zbog uloge

Glumci imaju tu moć da žive onoliko života koliko žele, sve zahvaljujući ulogama koje tumače. No, nije sve tako bajno kako se na prvu možda čini - kada dobiju novu ulogu, glumci nerijetko prolaze kroz nekoliko mjeseci psihičke i fizičke pripreme za nju, bilo da moraju naučiti pričati novim naglaskom ili promijeniti svoj izgled iz temelja. A često ih te transformacije učine toliko neprepoznatljivima da, sve i da ih vidimo negdje na ulici, ne bismo znali da su to naši omiljeni glumci i glumice. U nastavku smo se prisjetile nekoliko takvih glumaca i glumica koji su odigrali neke od uloga svojih života i za njih žrtvovali svoju ljepotu - teško da bismo ih prepoznali da ne znamo da su to oni.

N.B.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.