U kazalište stiže mjuzikl koji progovara o važnosti zdrave prehrane kod djece

Mjuzikl Mama, ja sam pozelenio koji će za nekoliko dana imati svoju premijeru u zagrebačkom kazalištu Žar ptica osim zabave tematizira jedno vrlo važno pitanje

image00001.jpeg
Foto: Promo

Naime, predstava je nastala u u suradnji s projektom Živjeti zdravo, Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Istraživanje Europske inicijative praćenja debljine u djece, Hrvatska 2018./2019. pokazuje da 35% djece u dobi izmedu 8 i 9 godina ima problema s prekomjernom tjelesnom masom i debljinom. 

Na nacionalnoj razini problem s debljinom izraženiji je kod dječaka i iznosi 17,8 % u odnosu na 11,9 % kod djevojčica. Voditeljica istraživanja je profesorica Sanja Musić Milanović.

Samo istraživanje potaknulo je redateljicu Marijanu Matoković i pisca libreta Igora Weidlicha te autora glazbe Bojana Jambrošića da naprave mjuzikl u kojem će istaknuti važnost mijenjanja prehrambenih navika, Naime, u dječjem mjuziklu Mama, ja sam pozelenio! na zabavan "otkačen" način i kroz simpa ljubavnu priču,autori žele potaknuti djecu da se počnu zdravije hraniti, ali više kretati.

U trećoj po redu suradnji sa Žar pticom, Bojan Jambrošić je u naslovnoj ulozi dječaka Bokija, dok njegove prijatelje Roberta i Zorana igraju Petar Atanasoski i Bogdan Ilić. Omiljeni sport" trojice prijatelja je bježanje s nastave tjelesnog odgoja i od stroge profesorice Vesne Ravenšćak kako bi odjurili do primamljive obližnje pekarnice u kojoj se natrpavaju nezdravom brzom hranom. 

shimmer fallback

Kako bi se približio Sanji koja se zdravo hrani i redovito vježba, igra ju Dunja Fajdić - Bojan se okreće zdravom životu. Ali, ne ide sve tako jednostavno. Kako nema kondicije - od vježbanja mu postaje "loše" da će zatrebati i pomoć jedne neobične doktorice.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.