Tri mušketira 3D – avantura koja će vas očarati

Blitz Film & Video Distribution i portal Žena.hr poklanjaju 5 majica iz filma

Tri mušketira 3D – avantura koja će vas očarati

U kina je stigao još jedan veliki  akcijsko avanturistički film Tri Mušketira 3D. Za mušketire svi dobro znamo, oni se zovu Porthos, Athos i Aramis – tri elitna ratnika u službi francuskog Kralja, kao njegova tri najbolja Mušketira. Kad otkriju zavjeru čiji je cilj svrgavanje Kralja, Mušketiri upoznaju mladog heroja i D’Artagnan im se pridružuje.  Njih četvorica kreću u opasnu misiju protiv zavjere koja ne prijeti samo Kruni već i sudbini cijele Europe.

A sve njih, kao i druge likove u filmu utjelovili su: Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Mads Mikkelsen, Gabriella Wilde, James Corden, Juno Temple, Freddie Fox, Orlando Bloom i Christoph Waltz.

Režije filma pak se prihvatio Paul W. S. Anderson, nama poznatiji kao redatelj znanstveno fantastičnih filmova Resident Evil, jer je ovo priča koja ga je odvuijek privlačila: "Čitao sam priču dok sam bio u školi, a gledao sam i verziju filma u kojoj glumi Richard Lester. Klasična je to priča o herojstvu, ljubavi i prijateljstvu, o mladiću koji odrasta na selu i sanja o tome da postigne nešto veliko u gradu."

Anderson nastavlja: "Mnogi kažu da je velika promjena snimiti povijesni film nakon što smo snimili toliko znanstveno-fantastičnih filmova. No, ne mislim da je razlika velika jer ta dva žanra imaju mnogo toga zajedničkoga. Morate osmisliti sve setove, svi moraju imati kostime, frizure, morate stvoriti svijet… Upravo to smo napravili za film Tri Mušketira 3D. Gledatelje vodimo u svijet Pariza iz 17. stoljeća. Nijedan raniji film nije zapravo predstavio Francusku i Pariz. A snimali smo u Njemačkoj. Stvorili smo Notre Dame i Louvre kako su izgledali u ono doba, predivne mostove nad Seinom…"


shimmer fallbackOsim predivnih lokacija i specijalnih efekata film pažnju plijeni i divnim kostimima (više od 400 jedinstvenih kostima izrađeno je u radionici u Parizu, u Rumunjskoj i u Minhenu). Kostimograf Pierre-Yves Gayraud odlučio je obući dobro poznate likove na potpuno nov, jedinstven način, a da istovremeno ostane vjeran razdoblju u kojem se radnja odvija.

Paul W.S. Anderson kaže: "Nisam želio sasvim realistične kostime, želio sam neku verziju hiper-realizma. Dugo smo razrađivali kostime, dodali im notu rocka, i dobili pravu mješavinu rock zvijezde iz 17. stoljeća – pomalo teatralne i nevjerojatno vizualno bogate, a svakako im svoj doprinos daje i 3D."

Filmaši se nisu dvoumili oko ideje da film snime u 3D. Anderson kaže: "3D predstavlja veliku promjenu – i to uzbudljivu promjenu. Film je prvo bio nijem, pa je dobio zvuk, pa je crno-bijeli pretvoren u film u boji, a sad iz dvodimenzionalnog prelazi u 3D – i mislim da je to prirodni razvoj."


shimmer fallbackshimmer fallbackŠto gledatelji mogu očekivati?

Jeremy Bolt kaže: "Možete očekivati ništa nalik onome što ste već vidjeli. Mačevi su brži, kostimi šareniji, akcija nalik znanstvenoj fantastici, lokacije zapanjujuće i priča – nezaboravna."

Matthew Macfadyen kaže: "Ne mislim da smo drugačiji Mušketiri. Možda smo samo Mušketiri nove generacije. Scenarij je sjajan, glumačka i filmska ekipa predivne, lokacije fantastične i mislim da univerzalne teme ljubavi, vjernosti i prijateljstva nikoga neće ostaviti ravnodušnim."

Anderson zaključuje: "Mislim da Dumas ima intrigantne detalje u priči – prvo, to je vjerojatno najbolja i najklasičnija priča o herojstvu i prijateljstvu koju sam ikad pročitao. Svi za jednoga i jedan za sve. To nikad neće postati dosadno – herojstvo, prijateljstvo, romasa."


shimmer fallbackZanimljivosti o filmu Tri mušketira 3D

  • Bilo je potrebno 260.000 litara vode da bi se ispunio venecijanski kanal sagrađen u studiju 15 Bablesberg Studios.
  • Ne samo da su glumci trebali frizure i šminku, nego je i kobila koji je glumio Buttercup dobio sijede ekstenzije da bi postala omiljena kobila D’Artagnana.
  • U sklopu priprema za snimanje angažirana je Europska pobjednica Imke Duplitzer koja je trenirala glavne junake.
  • Oružari su napravili 800 pojedinačnih povijesnih oružja, uključujući pištolje, muškete, sjekire i mačeve.
  • Za scene za koje su korišteni vizualni efekti u studijima je upotrijebljeno više od 3000 metara zelene tkanine za zaslone.
  • Za scenu u Veneciji umjetnički odjel oslikao je 1800 mramornih pločica i isklesao 180 grotesknih maski koje su postavljene na zidove.


shimmer fallbackIZVORNO IME: The Three Musketeers 3D
REDATELJ:  Paul W.S. Anderson
ULOGE: Logan Lerman, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans, Christoph Waltz, Gabriella Wilde, Milla Jovovich i Orlando Bloom
ŽANR: avanturistička akcija
TRAJANJE FILMA: 102 minute
GODINA: 2011
DRŽAVA: SAD, Njemačka

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.