Žive za kupovinu

Samo kupi, kupi: Pet slavnih faca koji su ovisni o shoppingu

Životi celebova nerijetko nam se čine nestvarnima, a jedna od najbizarnijih činjenica koja se veže uz njih je i to koliko su spremni potrošiti na neke, "običnim ljudima", potpuno sulude stvari. Danas ti donosimo priče pet najvećih holivudskih šopingoholičara.

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Većina ljudi voli se tu i tamo počastiti novim tenisicama ili stylish komadom odjeće, no malo si tko može priuštiti skupljati kolekcije Louboutin štikli ili pak Chanel torbica - osim ako nije slavna celebrity faca! Naime, celebovi su znani po glamuroznim životima i krcatim bankovnim računima, pa nije nikakvo čudo da svoj zarađen novac troše i na razne fashion fetiše. No, neke su celebrity face sklonije kompulzivnoj kupovini od drugih, a mi ti danas donosimo priče pet najvećih šopingoholičara i šopingoholičarki svijeta show businessa. Vjeruj nam, kada čuješ koliko ova ekipa troši na krpice i torbice - šokirat ćeš se.

Image
Vole 'švrljati'

Celebrity preljubnici - ove su zvijezde priznale prevaru

Od ovisnika o Birkin torbama pa sve do zaljubljenika u custom made lude naočale - u nastavku pronađi pasionirane holivudske šopingoholičare koji ne paze na novac kada vide nešto što im se sviđa.

Katie Holmes

Katie Holmes je jedna od najsamozatajnijih glumica Hollywooda, no znana je i kao velika zaljubljenica u shopping. Zapravo, zanimljivo je da su ona i Victoria Beckham , također članica ove naše liste, jako dobre prijateljice koje nerijetko zajedno idu u kupovinu te skupljaju dizajnerske komade Birkin torbica. O Katieinoj ovisnosti o shoppingu jednom se javno požalio i njezin bivši suprug, Tom Cruise, a koji je javno rekako kako se svako malo zgrane iznosima koje njegova žena ostavlja u dizajnerskim dućanima. „Ona ne radi ništa osim što kupuje. U jednoj kupovini može potrošiti i preko 200.000 dolara“, rekao je u jednom intervjuu Tom.

Victoria Beckham

Na našoj se listi jednostavno morala naći i fashion ikona i dizajnerica Victoria Beckham. Victoria je znana kao bivša Posh Spice, supruga slavnog nogometaša Davida Beckhama, ali i žena koja je zahvaljujući svom besprijekornom modnom ukusu stvorila pravo modno carstvo. Victoria je jedna od najvećih šopingoholičarki svijeta slavnih, a sama priznaje kako svaku stvar koju vidi, a da joj se svidi mora i kupiti. Dapače, ide toliko daleko da recimo neku lijepu haljinu kupuje u nekoliko različitih boja ili uzoraka. Rekord koji je potrošila na kupovinu odjeće u jednom danu je 150.000 dolara, a najdraži modni fetiš su joj skupocjene Hermes Birkin torbice. Ova dizajnerica ima ih više od stotinu, a po vlastitoj procjeni je u svom dosadašnjem životu kupila odjeće u vrijednosti većoj od 16 milijuna dolara.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez je glazbena latino diva, a njezin su modni fetiš visoke štikle. Naime, ona obožava rad dizajnera Christiana Louboutina, a koliko voli njegove cipele dokazuje i činjenica da im je čak posvetila i jednu svoju pjesmu! Sveukupno Jennifer ima preko 70 pari cipela s potpisom tog slavnog francuskog brenda, a neke je Louboutin kreirao posebno za nju – i to joj masno naplatio. J.Lo priznaje kako je šopingoholičarka te da joj ništa ne može popraviti dan tako kao što je to dobra kupovina. No, ističe i kako ne smatra da je to za osobu poput nje problem – ona si ipak može priuštiti baš sve što poželi.

Sir Elton John

Nisu samo žene te koje su sklone pretjeranom šopingiranju. Na našoj se listi tako našao i Elton John, slavni britanski glazbenik s titulom Viteza, a koji obožava kupovati ekscentrične modne komade i dodatke. S obzirom da mu se bogatstvo procijenjuje na preko 500 milijuna dolara, Elton ne brine o tome koliko troši i na što, a poseban su mu modni fetish lude dizajnerske naočale. Samo na njih je potrošio preko 30 milijuna dolara u svojoj dugoj karijeri.

Paris Hilton

Nasljednica i DJ-ica Paris Hilton morala se pojaviti na ovoj listi. Njezina su slabost dijamanti i skupocjeno drago kamenje, a njezina se kolekcija luksuznog nakita smatra jednom od najvećih na svijetu! Paris voli dijamante na svemu – od torbica, preko nakita pa sve do grudnjaka optočenih dijamantnima. Njezino je zaručničko prstenje jedno od najskupljih na svijetu, a posebnu slabost Paris gaji prema tijarama. Naime, oduvijek se voljela osjećati poput princeze, pa je od malena svoje roditelje tražila da joj kupuju jako skupe, dijamantima ukrašene tijare i krune. Tu je naviku prenijela i u odraslu dob, pa tako danas ima preko 300 tijara, a svaki mjesec investira u barem još jedan novi komad. Skup sakupljački hobi, zar ne?