Od trnja do zvijezda

Teški počeci: Ove slavne face odrasle su bez bioloških roditelja

Neke slavne osobe poput Cher i Seala nisu imali funkcionalnu obitelj i stabilan roditeljski dom pa su kao djeca bili smješteni kod udomitelja – no lijepo je vidjeti da su unatoč tome stasali u velike zvijezde

profimedia-0789497418.jpg
Foto: profimedia.hr

Malo je poznato kako neke danas mega popularne zvijezde nisu imale lagan start – kao djeca o njima su skrbili udomitelji jer iz bilo kojeg razloga njihovi roditelji to nisu bili u stanju. Neke od ovih priča o odrastanju vrlo su tužne, ali je pozitivno u svima njima to što su, unatoč činjenici da nisu imali topli roditeljski dom, ovi ljudi itekako uspjeli u životu.

Image
Potvrda ljubavi, a onda razvod

8 slavnih parova kojima je obnova bračnih zavjeta bila poput 'prokletstva'

Donosimo dirljive priče slavnih koji su odrasli u udomiteljskim obiteljima – na ovoj se listi našlo 6 velikih imena kojima danas doista ništa ne nedostaje, a uglavnom su uspjeli izliječiti i traume zbog nesretnog djetinjstva:

POGLEDAJ VIDEO: Joga za lice sve je popularnija

Marilyn Monroe

Glumica koja i dan danas slovi kao seks simbol morala je na svom putu slave prevladati zaista mnoge prepreke. Kao djevojčica živjela je sa samohranom majkom, Gladys Pearl Baker, koja se borila s mnogim osobnim demonima i koju je okolina osuđivala jer ima izvanbračno dijete. Kad je majka slavne glumice i službeno proglašena psihički bolesnom, malena je Marilyn, pravim imenom Norma Jeane Mortenson, završila u sirotištu te je ondje ostala 2 godine. Do 16. godine promijenila je čak 12 različitih sirotišta i udomiteljskih obitelji. Marilyn nikada nije poznavala svog oca i cijeli život je čeznula da za njim.

Image
Foto: profimedia.hr

Pierce Brosnan

Glumca koji se proslavio ulogom kultnog Jamesa Bonda kao četverogodišnjaka udomili su njegov baka i djed. Brosnanova je majka bila odselila jer se školovala za medicinsku sestru. Međutim, samo 2 godine nakon toga preminuli si i baka i djed slavnog glumca te je on ostajao kod raznih rođaka sve do svoje desete godine.

"Poslali su me da živim sa ženom po imenu Eileen, koja je imala stan u siromašnom dijelu grada. Imala je vlastitu djecu i ja sam se uselio na kat s podstanarima, koji su svi bili odrasli zaposleni muškarci. Jedan je radio u mlinu. Jedan je radio u banci… Na kraju sobe je bio moj krevetić, sa zastorom oko njega kako ne bi ulazilo svjetlo kad bi stariji momci došli kući", prisjetio se Brosnan za The Guardian.

Image
Foto: profimedia.hr

Seal

Otac slavnog glazbenika je iz Brazila, a njegova je majka iz Nigerije. Odmah po rođenju bio je smješten u udomiteljsku obitelj u Rumford, u predgrađu Londona. Prve četiri godine života proveo je sa svojom udomiteljskom obitelji, a zatim se vratio pod skrb svojih bioloških roditelja – iako je njegov otac bio vrlo strog i nasilan.

„Moj otac i moja majka imali su vrlo čudan odnos , nije bio najfunkcionalniji pa pretpostavljam da su mi poslužili kao primjer – ali primjer onoga što ne trebam raditi i kakav ne trebam biti", priznao je ovaj glazbenik nagrađen Grammyjem.

Koliko god loše stvari bile kod kuće, Seal je od malena sanjao o boljem životu, a svi su se njegovi snovi ostavrili:

"Uvijek sam bio onaj klinac koji sjedi odostraga u učionici, gledao sam kroz prozor i sanjario o nekom idealnom životu kakav nisam imao kod kuće."

Image
Foto: profimedia.hr

Cher

Slavna pjevačica i glumica definitivno nije imala lagan početak. Njezina majka, Georgia, razvela se od njezina oca dok je bila trudna s Cher. Za život je Georgia Holt zarađivala pjevanjem, modelingom i prihvaćanjem manjih filmskih uloga pa njih dvije nisu nikad imale dovoljno novaca. Kad je Cher, pravim imenom Cherilyn Sarkisian, imala samo dvije godine, Georgia se razboljela zbog čega je svoju kćerkicu morala smjestiti u udomiteljsku obitelj. Ipak, uz pomoć svoje majke, odnosno bake slavne pjevačice, Georgia se uspjela oporaviti i ponovno vratiti svoje dijete kući.

Image
Foto: profimedia.hr

Eddie Murphy

Slavni komičar također je jedan od velikih zvijezda koje su imale iskustvo odrastanja kod udomitelja. Eddiejevi roditelji su se razveli kada je imao 3 godine. Pet godina kasnije preminuo je njegov otac, a majka mu je bula hospitalizirana i mučili su je financijski problemi. Tako su Murphy i njegov brat bili su smješteni u udomiteljsku obitelju na otprilike godinu dana.

62-godišnji je glumac javno progovorio o svom iskustvu s udomiteljstvom i o tome kako mu je to pomoglo da razvije svoj genijalni smisao za humor. Tvrdi kako radi svega toga danas ima sposobnost nasmijati se svakoj situaciji.

Image
Foto: profimedia.hr

Coco Chanel

U dobi od 11 godina, Gabrielle Bonheur, poznata kao Coco Chanel, izgubila je majku Eugénie Jeanne Devolle. Uzrok smrti navodno je bila tuberkuloza. Njezin je otac nju i njezinu sestru poslao u sirotište koje je vodila Kongregacija Presvetog Srca Marijina, gdje su bile ostale sve do tinejdžerske dobi. Srećom, postavši jedna od najpoznatijih modnih ikona 20. stoljeća, slavna je Francuskinja uspjela prevladati traumu zbog svog tužnog djetinjstva.

Image
Foto: profimedia.hr