403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
BRZO I UKUSNO

Osvježavajuće voćne torte bez pečenja: Recepti kojima nećete moći odoljeti

Osvježavajuće voćne torte bez pečenja: Recepti kojima nećete moći odoljeti
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako tražiš desert koji će biti lagan, osvježavajući i gotov bez puno truda, voćne torte bez pečenja su pravi izbor. Idealne su kada nam se ne da paliti pećnicu, ali i za svaku priliku kada želiš brz i ukusan kolač. Spoj kremaste baze i svježeg voća stvara savršen balans okusa koji će osvojiti baš svakoga

Tražiš li savršen desert koji ne zahtijeva paljenje pećnice i sate provedene u kuhinji? Voćne torte bez pečenja idealno su rješenje! Brze, jednostavne i nevjerojatno osvježavajuće, ove su slastice savršene za tople ljetne dane, ali i za svaku priliku kada se zaželiš nečeg slatkog, a laganog. Priprema torti bez pečenja je često gotova u tren oka, a najteži dio je čekanje da se torta dobro ohladi i stegne.

U nastavku donosimo provjerene recepte za voćne torte bez pečenja koje će te oduševiti svojom kremastom teksturom i bogatstvom okusa.

Cheesecake bez pečenja sa šumskim voćem

Ovaj je cheesecake klasik kojem je teško odoljeti. Kombinacija kremastog sira i blago kiselkastog šumskog voća dobitna je kombinacija koja osvaja na prvi zalogaj. Možeš koristiti svježe ili smrznuto voće, što ga čini idealnim desertom za svako godišnje doba.

Sastojci:

  • Podloga: 250 g mljevenih keksa (npr. Plazma ili Digestive), 120 g otopljenog maslaca.
  • Krema: 500 g krem sira (poput Philadelphia sira), 400 ml slatkog vrhnja, 150 g šećera u prahu, 1 žlica soka od limuna, 1 vrećica želatine u prahu (10 g).
  • Preljev: 300 g šumskog voća, 4 žlice šećera, 1 žlica gustina (kukuruznog škroba), 100 ml vode.

Priprema:

  • Samelji kekse, pomiješaj ih s otopljenim maslacem i utisni smjesu na dno kalupa za tortu (promjera 24 cm) obloženog papirom za pečenje. Stavi u hladnjak.
  • Želatinu pripremi prema uputama na vrećici. U jednoj posudi izmiksaj krem sir sa šećerom i sokom od limuna. U drugoj posudi istuci slatko vrhnje u čvrsti šlag.
  • Otopljenu želatinu lagano umiješaj u smjesu sa sirom, a zatim špatulom pažljivo dodaj i tučeno vrhnje. Kremu izlij preko podloge i vrati u hladnjak na barem dva sata.
  • Za preljev, kuhaj šumsko voće sa šećerom i vodom. Kad prokuha, dodaj gustin razmućen u malo hladne vode i kuhaj još minutu-dvije dok se ne zgusne. Ohlađeni preljev prelij preko torte i ostavi u hladnjaku preko noći.

Osvježavajuće voćne torte bez pečenja: Recepti kojima nećete moći odoljeti

Torta od jagoda bez pečenja

Sočne jagode i lagana krema čine ovu tortu pravim vjesnikom proljeća i ljeta. Izgleda impresivno, a priprema je iznenađujuće jednostavna.

Sastojci:

  • Podloga: 200 g petit keksa, 100 g otopljenog maslaca.
  • Krema: 500 g krem sira, 500 ml slatkog vrhnja, 120 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, sok od pola limuna.
  • Dekoracija: 500 g svježih jagoda.

Priprema:

  • Pripremi podlogu kao u prethodnom receptu i dobro je ohladi.
  • Jagode operi i nareži na ploške. Dio jagoda posloži uspravno uz rub kalupa, prislonjene na unutrašnju stijenku. Ostatak narezanih jagoda rasporedi po podlozi.
  • Izmiksaj krem sir sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Posebno istuci slatko vrhnje pa ga lagano umiješaj u kremu od sira.
  • Kremu pažljivo prelij preko jagoda, poravnaj vrh i stavi tortu u hladnjak na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasi svježim jagodama.

Voćni cheesecake bez pečenja

Ovaj recept je univerzalna baza koju možeš prilagoditi omiljenom voću. Mi predlažemo višnje iz kompota za savršeni slatko-kiseli balans, no slobodno koristi maline, breskve ili borovnice.

Sastojci:

  • Podloga: 200 g mljevenih keksa, 100 g maslaca.
  • Krema: 500 g svježeg sira (ili mascarponea), 250 ml slatkog vrhnja, 100 g šećera, 1 vanilin šećer.
  • Preljev: 1 staklenka kompota od višanja (cca 700 g), 4 žlice šećera, 2 žlice gustina.

Priprema:

  • Napravi i ohladi podlogu od keksa i maslaca.
  • Za kremu, izmiksaj sir sa šećerom i vanilin šećerom. Posebno istuci vrhnje u šlag i lagano ga sjedini sa sirom. Premaži kremu preko podloge.
  • Višnje iz kompota ocijedi, a sok sačuvaj. U lončić stavi višnje, šećer i 200 ml soka od kompota. Kad zavrije, dodaj gustin razmućen u 100 ml soka i kuhaj dok se ne zgusne.
  • Malo ohlađeni preljev od višanja prelij preko kreme i ostavi tortu da se hladi nekoliko sati.

Osvježavajuće voćne torte bez pečenja: Recepti kojima nećete moći odoljeti

Osvježavajuća torta od limuna

Ako voliš citrusne note, ova torta će te osvojiti. Intenzivan okus limuna i kremasta tekstura čine je savršenim desertom nakon bogatog obroka.

Sastojci:

  • Podloga: 200 g graham ili petit keksa, 100 g otopljenog maslaca.
  • Krema: 400 g krem sira, 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka, sok i naribana korica 2 limuna, 200 ml slatkog vrhnja (po želji, za bogatiju teksturu).

Priprema:

  • Pripremi podlogu od keksa i maslaca i utisni je u kalup promjera 22 cm.
  • Električnim mikserom istuci krem sir dok ne postane gladak. Dodaj kondenzirano mlijeko i miksaj dok se ne sjedini.
  • Dodaj limunov sok i koricu pa kratko promiješaj. Ako koristiš, posebno istuci slatko vrhnje i lagano ga umiješaj u kremu.
  • Izlij kremu preko podloge, poravnaj i stavi u hladnjak na najmanje 6 sati. Prije posluživanja možeš je ukrasiti kriškama limuna ili tučenim vrhnjem.
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx