Image
Foto: www.profimedia.hr
Conrad Hilton
Foto: www.profimedia.hr

Conrad Hilton

Glumica je koketirala s brojnim zvijezdama, a u prvi brak je ušla kada je imala tek 18 godina 1950. Udala se za bogatog nasljednika lanca hotela Hilton, Conrada Hiltona Jr., no brak je bio od samih početaka osuđen na propast. Hilton je imao naglu narav te je bio teški alkoholičar, a njihov brak je završio nakon samo osam mjeseci. Kako je već s 18 godina Elizabeth bila velika holivudska zvijezda, njezin je matični studio MGM pokrio troškove velebnog vjenčanja, no nedugo nakon što je prošla faza medenog mjeseca - stvar je naglo došla svome kraju. Elizabeth je kasnije priznala kako je Conrad bio i nasilan te da je potražila pomoć odvjetnika već nakon dva mjeseca braka.

Michael Wilding
Foto: www.profimedia.hr

Michael Wilding

Ubrzo nakon rastave od Hiltona, Elizabeth se počela viđati s britanskim glumcem Michaelom Wildingom. Wilding je bio preko dvadeset godina stariji od Elizabeth, no to joj nije smetalo pa su se brzo vjenčali. Sve je izgledalo u redu i činila se to kao mirna veza, a prije nego su se rastali 1957. godine dobili su i dva sina. Navodno je uzrok raspada njihova braka bila sve veća Lizina slava, dok je Wilding počeo padati u zaborav kao glumac. Postao je ljubomoran na njezinu karijeru, a ona mu je uzvratila brojnim aferama s kolegama sa seta. Očekivano, razveli su se, a ona je opet bila slobodna.

Mikea Todd
Foto: www.profimedia.hr

Mikea Todd

Glumica je poznatog redatelja Mikea Todda upoznala 1956. godine i započela je vezu s njim odmah nakon što je finaliziran razvod od Wildinga. Nisu dugo čekali s vjenčanjem, a iako su imali turbulentnu vezu, mnogi smatraju kako su bili srodne duše te su se jako voljeli. 1958. godine Todd je poginuo u avionskoj nesreći te je Taylor bila potpuno slomljena. Zajedno su dobili i kćer, a nakon Mikeove pogibelji, lijepa glumica je pronašla utjehu u naručju Eddiea Fishera, koji je u tom trenutku bio u braku s Debbie Reynolds.

Eddie Fisher
Foto: www.profimedia.hr

Eddie Fisher

Mediji su odmah napravili veliku buku oko afere, no paru to nije smetalo. Naime, Debbie Reynolds bila je Lizina bliska prijateljica te nije mogla vjerovati kada joj je glumica preotela muža. U to vrijeme njihova je veza bila najveća vijest u Hollywoodu. Vjenčali su se 1959. godine, a kasnije je Elizabeth priznala kako se za njega udala samo kako bi zaliječila slomljeno srce. Rekla je kako joj je njezina tuga za poginulim suprugom Toddom pomutila razum te da se inače nikada ne bi upustila u vezu, a kamoli brak, s Fisherom. Razveli su se 1964.

Richard Burton
Foto: www.profimedia.hr

Richard Burton

Tri godine nakon što se udala za Fischera, dakle 1962., Elizabeth je započela vezu s britanskim glumcem Richardom Burtonom, s kojim je glumila u filmskom klasiku "Kleopatra". Nije im smetala činjenica što su oboje bili u braku u tom trenutku. Okončali su svoje brakove te su se vjenčali 1964. godine, a njihov se ljubavni odnos smatra jednim od najturbulentnijih u povijesti Hollywooda. Stalno su se svađali, a mediji su jedva čekali izvijestiti o njihovom sljedećem konfliktu. Rastali su se 1974. godine, no brzo su se pomirili i godinu kasnije su se ponovno vjenčali. Ni drugi pokušaj nije bio dobar te su se 1976. godine ponovno rastali.

Burton i LIz - jedna od najvećih ljubavnih priča svih vremena
Foto: www.profimedia.hr

Burton i LIz - jedna od najvećih ljubavnih priča svih vremena

Iako su im dakle oba braka završila razvodom, do danas ljubavna priča ovo doje velikih glumaca intrigira javnost. Naime, prema navodima iz tog vremena, njihova je kemija i na filmu i u stvarnom životu bila nemjerljiva. Baš zato što su se tako jako privlačili je i dolazilo do sukoba u njihovom odnosu. Bilo je tu posesivnosti, ljubomore i dramatičnih ispada. Zajedno su glumili u 11 filmova te živjeli iznimno ekstravagantno, a bili su sinonim za holivudski glamur tog doba. Nakon drugog razvoda od Burtona, Taylor je izjavila kako će svi drugi muškarci nakon njega biti tek dobro društvo, no niti jedan neće biti njezina prava ljubav.

John Warner
Foto: www.profimedia.hr

John Warner

Nakon drugog razvoda od Burtona, Elizabeth je počela hodati s političarom Johnom Warnerom. Vjenčali su se 1976. godine, a Taylor je bila i dio njegove predizborne kampanje. Bili su braku nekoliko godina, a rastali su se 1982. Glumica je navodno smatrala kako je život žene političara užasno dosadan te je postala depresivna, pa je ova ljubavna priča relativno brzo došla svom kraju.

Larry Fortensky
Foto: www.profimedia.hr

Larry Fortensky

Osmi i posljednji brak Elizabeth Taylor bio je s Larryjem Fortenskyme. U braku su bili četiri i pol godine, a Taylor je rekla kako joj je Larry bio odličan partner i pun razumijevanja. Vjenčali su se tako 1991., i to na ranču Michaela Jacksona, Neverland, a ostali su u braku do 1996. No, za razliku od ostalih glumičinih bivših supruga, za koje nakon razvoda više nije htjela ni čuti, Larry je ostao Lizin doživotni prijatelj. Ovaj čovjek, koji je inače bio građevinac, bio joj je podrška do kraja života, a međusobno su si pomagali godinama.

8 brakova za pamćenje

Sve ljubavi Liz Taylor: Udavala se čak osam puta

Elizabeth Taylor jedna je od najvećih diva starog Hollywooda, a osim svojim glumačkim talentom i zanosnim ljubičastim očima, pažnju javnosti svojedobno je plijenila i turbulentnim privatnim životom. Naime, ova se dama udavala čak osam puta, a od toga dva puta za istog muškarca. Otimala je frajere drugim ženama te bila znana kao fatalna ljepotica i ljubavnica, a mi ti danas u našoj galeriji donosimo priče o njezinim brakovima, kao i o muškarcima koji su je uspjeli odvesti pred oltar.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr