Od pasa do laka

Ovo sigurno nisi znala o britanskoj kraljevskoj obitelji

Jesi li znala da je prije princeze Diane postojala još jedna Diana Spencer i da princ Philip zapravo uopće nije bio Britanac?

kraljevska-obitelj.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Članovi kraljevske obitelji imaju svoje male tajne. Čak i njihove vjenčane cipele mogu držati značajna iznenađenja za koja nitko od nas nije znao. I najmanji detalji o kraljevskoj obitelji toliko su nam zanimljivi, a činjenice koje ćeš pročitati u nastavku iznenadit će i tebe.

Image
Beauty savjeti i pravila

Beauty trikovi i pravila kojih se moraju pridržavati članice kraljevskih obitelji

Jesi li znala da je prije princeze Diane postojala još jedna Diana Spencer? Ili pak da princ Philip zapravo uopće nije bio Britanac? To su samo neke zanimljivosti koje smo pronašle, a u nastavku saznaj još neke neistražene činjenice o kraljevskoj obitelji koje sigurno nisi znala.

Princeza Diana dobila je ime po Lady Diani Spencer iz osamnaestog stoljeća

Postojala je još jedna Lady Di iz osamnaestog stoljeća koja je imala sličnu sudbinu i također se trebala udati za princa od Walesa. Umjesto toga, udala se za lorda Johna Russella, koji je kasnije postao četvrti vojvoda od Bedforda. Ova Lady Diana bila je slika i prilike princeze Diane koju mi poznajemo, a umrla je u 25. godini.

Kraljica stalno nosi isti lak za nokte koji košta samo 11 dolara

Kraljica Elizabeta još od 1989. nosi isti Essie lak za nokte koji košta samo 11 dolara i potpuno zadovoljava njezin ukus jer je klasični blijedo ružičasti lak sa suptilnim, prozirnim završetkom. Kate Middleton također voli Essie proizvode i pokazuje da biti elegantan ne znači stalno kupovati skupe stvari.

Princ Philip zapravo uopće nije bio Britanac

Iako je princ Philip bio član kraljevske obitelji, rođen je u Grčkoj, u grčkoj i danskoj kraljevskoj obitelji, ali kada je imao 18 mjeseci, prognani su iz zemlje. Nakon rata, Philip je dobio dopuštenje da se oženi Elizabetom i odrekao se svojih grčkih i danskih titula.

Poznato je da su kraljičini psi korgiji pomalo problematični

Kraljica je ljubiteljica velškog korgija Pembrokea. Navodno je posjedovala preko 30 pasa te pasmine, a oni se nisu uvijek ponašali tipično kraljevski. Jednom je jedan od njih zaposlenika kraljevske obitelji, Leonard Hubbard, a samo pet dana kasnije, isti pas napao je Alfreda Edgea, jednog od stražara u palači. Zatim, jedan od korgija ugledao je policajca i skočio mu uz nogu i razderao mu hlače.

Kći Meghan i Harryja nazvana je Lilibet po Elizabeti II.

Nadimak Lilibet nekoć je pripadao kraljici Elizabeti kad je bila mala i nije mogla pravilno izgovoriti vlastito ime. Ali ime je ostalo i bliska rodbina ga je počela koristiti. Harry i Meghan odlučili su dati ime svojoj kćeri u čast Harryjeve bake.

Alternativna imena za princa Williama i princa Harryja bila su Arthur i Albert

Kao i mnogi roditelji, Diana i Charles imali su alternativna imena za svoje sinove. Arthur i Albert bila su neka od tih imena, ali Diana ih nije htjela koristiti. Međutim, ove su opcije ostale kao njihova srednja imena. Puno ime njezina starijeg sina je William Arthur Philip Louis, a Harryjevo Henry Charles Albert David.

Harry i Meghan upoznali su se na spoju na slijepo

Njih dvoje su se upoznali preko zajedničkog prijatelja koji im je dogovorio spoj na slijepo: "Bio sam ugodno iznenađen kad sam ušao u sobu i ugledao je", rekao je Harry. Na drugom spoju Harry je već znao da je to nešto posebno. I pokazalo se da mu je intuicija bila u pravu.

Princeza Diana imala je za Charlesa tajnu poruku oslikanu na potplatima vjenčanih cipela

Dianine vjenčane cipele bile su posebne po mnogo čemu. Prvo, Diana je bila iste visine kao Charles, pa je odlučila nositi cipele s niskim potpeticama kako ne bi izgledala viša od svog budućeg muža. Drugo, cipele su imale više od 500 cekina i 100 bisera na sebi. Ali skrivali su i jednu misteriju. Na potplatima cipela bila su naslikana slova C i D s malim srcem koje je simboliziralo njezinu ljubav prema Charlesu.