Stiže hit film - Tajni život kućnih pomoćnica

Priča o neobičnoj suradnji južnjačke spisateljice i njezine crne prijateljice koja joj otkriva tajni život kućnih pomoćnica.

Stiže hit film - Tajni život kućnih pomoćnica


Ovog četvrtka 15. prosinca u kina stiže hit film Tajni život kućnih pomoćnica - The Help.

Tajni život kućnih pomoćnica inspirativna je i dirljiva drama snimljena prema istoimenom bestseleru Kathryn Stockett. Priča je to o neobičnoj suradnji južnjačke spisateljice i njezine crne prijateljice koja joj otkriva tajni život kućnih pomoćnica.

Odnos žena

Radnja filma odvija se 60-tih godina 20. stoljeća u gradiću Jackson u državi Mississippi i prati odnos triju nevjerojatnih žena koje su razvile neobično prijateljstvo i pokrenule projekt koji nadilazi sva društvena pravila toga doba.

Ovo je priča o Skeeter - djevojci s Juga koja se vraća s fakulteta odlučna da postane pisac. Za razliku od svojih sugrađanki iz Jacksona, Skeeter želi ostvariti karijeru i spremna je privremeno se odreći braka i djece, na svekoliko zgražavanje svojih udanih prijateljica i svoje majke.

Kada dobije posao u lokalnim novinama - pisanje kolumne 'Myrnini savjeti za čišćenje' - potraži pomoć kod Albileen, kućne pomoćnice svoje najbolje prijateljice. Tim susretom započinje tajanstveni projekt kojeg, potaknut dirljivim pričama koje je Skeeter otkrila, podupire jedan njujorški izdavač.

Aibileen Clark je svoj život provela radeći kao domaćica u bjelačkim kućama po Jacksonu. Odgojila je sedamnaestero djece svojih poslodavaca i jedno vlastito, koje je tragično stradalo. Shrvana gubitkom sina jedinca, Aibileen snagu crpi iz vjere, a najveća joj je utjeha njena najbolja prijateljica Minny. Ona je kućna pomodnica u domu obitelji Leefolt i svoje dužnosti obavlja samozatajno i dostojanstveno. Kada u njezin život uđe Skeeter, Aibileen joj se počne otvarati i pričati priče iz svog života – unatoč tome što tim naizgled jednostavnim činom riskira odmazdu.

Jake glumice utjelovile jake likove

Za potrebe snimanje okupljena je sjajna glumačka ekipa: Jessica Chastain, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Allison Janney, Chris Lowella, Sissy Spacek, Octavia Spencer, Emma Stone, Cicely Tyson i Mike Vogela.

Jedna od najvećih odgovornosti prilikom odabira glumaca za film Tajni život kućnih pomoćnica bila je kako ispuniti očekivanja milijuna čitatelja koji su pročitali knjigu. Svima kojima se svidjela knjiga, svidjeli su se i likovi, pa su filmaši osjedali veliku obavezu da ih prikažu autentično. No istovremeno, morali su misliti i na onaj dio publike koji nije pročitao knjigu i na način kako ih uvesti u tajni život kućnih pomoćnica. Tražili su glumce koji su u stanju nadići sami sebe i postati onakvi iskreni likovi kakvi su opisani u romanu.

- Dok smo tražili glumce, promatrao sam način na koji govore, način na koji se kreću… Naše glumice imaju govor tijela kakav se i danas može vidjeti u Jacksonu. To me je vodilo prilikom odabira. Ta regionalna autentičnost, pojašnjava Taylor.

shimmer fallback

Aibileen je lik koji je na mnoge načine središnja točka filma. Ona je i najsloženija i najkonfliktnija od svih likova. Zbog toga su filmaši bili oduševljeni kada je Viola Davis (Doubt, Eat, Pray,Love) pročitala scenarij i pristala glumiti ovu iznimno važnu ulogu

shimmer fallback

Glumica Emma Stone bila je apsolutni favorit za ulogu Skeeter. Stone glumi mladu ženu koja je maturirala, vratila se kudi, živi s roditeljima, neudata je i očajnički želi postati novinarka.

shimmer fallback
Najteže je bilo pronaći odgovarajuću glumicu za ulogu antagonistice Hilly Holbrook budući je ona tip negativca koji nije svjestan da čini išta loše. Bryce Dallas Howard nije prva osoba koja vam padne na pamet kad pomislite na negativku, no svi su se filmaši jednoglasno složili da je ona idealna za lik Hilly Holbrook.

shimmer fallback
Za ulogu neustrašive Minny odabrana je glumica Octavia Spencer. - Glumiti Minny nije značilo tek prikazati vlastitu osobnost. Proces je bio mnogo složeniji. „Trebala sam odbaciti velik dio onoga što čini sastavni dio mene i ostaviti tek one dijelove koji odgovaraju Minnynom karakteru. Ona je snažna žena koja živi u opresivnom okruženju, ona je zlostavljana supruga, majka petoro djece… i izvrsna kuharica“, pojašnjava glumica.Scenarij i režiju potpisuje Tate Taylor. Producenti filma su Brunson Green, Chris Columbus i Michael Brandthan, a izvršni producenti Mark Radcliffe, Tate Taylor, L. Dean Jones Jr., Nate Berkus, Jennifer Blum, John Norris, Jess Skoll i Mohamed Mubarak Al Mazrouei.
Tajni život kućnih pomoćnica

IZVORNO IME: The Help
REDATELJ: Tate Taylor
ULOGE: Jessica Chastain, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Allison Janney, Chris Lowella, Sissy Spacek, Octavia Spencer, Emma Stone, Cicely Tyson i Mike Vogela.
ŽANR: drama

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.