I nikada se nisu predomislile

Bez žaljenja: Pet slavnih žena koje su oduvijek znale da ne žele djecu

Iako mnogi smatraju kako su djeca naše najveće blago, postoje i one žene koje smatraju kako iz ovog ili onog razloga nisu rođene za ulogu majke. Danas ti donosimo priče pet takvih slavnih dama koje uopće ne žale što nisu rodile.

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Živimo u svijetu u kojem se sve više i glasnije progovara o rušenju nametnutih društvenih normi ponašanja i zastarjelih društvenih očekivanja, a jedno od njih je i to da bi žene pošto poto trebale imati majčinske osjećaje i željeti imati djecu. Danas statistike pokazuju kako žene rađaju sve kasnije i sve rijeđe, a postoje i one slavne dame koje su bile predvodnice tog trenda - te su oduvijek znale kako ne žele postati majke.

Image
Podijelile su svoje priče

10 slavnih žena koje su otvoreno progovorile o pobačaju

Donosimo ti pet priča legendi show businessa, a koje su pokazale kako žena može biti sretna, ispunjena i više no zadovoljna svojim životom - pa makar nikada ne rodila.

POGLEDAJ VIDEO: Što znači živjeti u trenutku i kako to ostvariti u svakodnevici?

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey je jedna od najuspješnijih žena show businessa na svijetu. Tijekom desetljeća je rušila brojne stereotipe i predrasude, a javnost je uvijek jako zanimao i njezin privatan život. Naime, Oprah je ostala trudna s 14 godina kada ju je silovao član obitelji, no to je dijete umrlo kao dojenče. Nakon toga, Oprah više nikada nije bila trudna niti je željela imati djece. Neki će reći da se radi o nošenju s traumom iz povijesti, no ova slavna žena sama tvrdi kako je riječ o tome da ona ne bi bila dobra i požrtvovna majka.

"Kada bih imala djecu, moja bi me djeca mrzila. Nikad ne bih zapostavila svoju karijeru zbog nikoga, pa ni zbog potomstva, a to bi sigurno rezultiralo narušenim odnosima. Zašto da onda imam djecu?", rekla je jednom prilikom Oprah.

Betty White 

Jedna od najdugovječnijih i najšarmatnijih komičarki svih vremena, legendarna Betty White, ostvarila je megauspješnu karijeru na TV-u i filmu te postala ikona ere, a iako je bila pomajka troje djece, vlastito dijete nikada nije rodila. 2011. je Betty otkrila javnosti kako je njezina odluka da nema vlastite djece bila svjesna i promišljena te da nikada oko nje nije dvojila.

"Nikada nisam požalila što nemam djece. Fokusirana sam na karijeru, uvijek bila i bit ću, jer tu leži moja sreća. Nisam u svoj život htjela unositi drugo biće kojem se ne bih mogla posvetiti onoliko koliko bih trebala", rekla je glumica koja nas je napustila u prosincu 2021. godine, samo pola mjeseca prije svojeg 100. rođendana.

Renée Zellweger

Renée Zellweger je legendarna glumica iz hitova poput „Studengore“, „Chicaga“ i „Dnevnika Bridget Jones“, a za svoje je glumačko umijeće osvojila i dva Oscara. Megauspješna Renee tako već više od 20 godina žari i pali holivudskom scenom, a iako su mnogi očekivali da će u tom periodu postati majka – ona to nikada nije željela. I to je vrlo jasno i glasno svima davala na znanje. U intervjuu iz 2016. je tako rekla kako nikada u životu nije imala osjećaj potrebe za rađanjem te da se zbog toga nikada nije ni željela okušati u ulozi majke.

"Nisam nikada razmišljala o tome da trebam postati majka. Uvijek sam otvorena za sve opcije i prepuštam se životu da me vodi iz situacije u situaciju, bez puno planiranja i promišljanja. Imam osjećaj da je moj život iznimno ispunjen i sretan i bez toga da nekoga prematam i mijenjam mu pelene", rekla je tada Renee.

Glumica je priznala kako je oduvijek bila jako ambiciozna, ali ne na polju obiteljskog života. Karijera joj je tako značila puno više od ideje da postane mama, pa je tako odlučila da neće rađati – i zbog te odluke do danas nije požalila.

Jennifer Aniston

Omiljena Rachel iz „Prijatelja“, Jennifer Aniston, tijekom svoje duge i uspješne karijere susrela se s osuđivanjem javnosti zbog mnogih razloga. Jedan od najčešćih bio je taj što nikada nije rodila, odnosno postala majka. Iako je bila dva puta u braku te je imala brojne slavne frajere za ljubavnike, Jennifer jednostavno nikada nije ostala trudna – i javno je rekla da zbog toga ne žali.

Govorkalo se kako je razlog njezina razvoda braka s Bradom Pittom bilo upravo to što je on želio dijete, a ona ne, no takva su nagađanja ostala samo na razini trača. U svakom slučaju, ono što je sigurno je to da Jennifer nikada nije blagonaklono gledala na to da joj se javnost upliće u taj dio privatnog života.

"Odluka o neimanju ili imanju djece isključivo se odnosi na par ili individuu o kojoj govorimo. Tako da stvarno ne znam zašto bih svoje životne odluke trebala pravdati javnosti", rekla je jednom prilikom na ovu temu Jennifer. Dodala je i kako smatra svoj život jako sretnim i ispunjenim te da ne žali za ničime -pa ni za time što nema vlastite djece.

Helen Mirren

Za kraj, oskarovka i britanska glumačka diva Helen Mirren. Helen je oduvijek bila snažna žena velikih ambicija, a više je puta javno priznala kako baš nikada nije imala majčinske osjećaje i potrebe – i zbog toga nikada nije ni rodila. Naime, glumica je prema vlastitim riječima oduvijek bila pretjerano fokusirana na vlastiti život, slobodu i sreću, a da bi se odlučila postati majkom, te i dan danas smatra kako je takvom odlukom ispravno postupila. Helen tako smatra da njezin stil života nije kompatibilan s ulogom majke te da bi zbog rađanja djeteta njezin profesionalni život jako patio – što nikada nije željela dopustiti.