Pomajke za poželjeti

Sve su samo ne zle maćehe: Slavne žene koje imaju sjajan odnos sa svojim pastorcima

U filmovima i bajkama, maćehe se često opisuju kao zle žene koje žele umanjiti važnost djece iz prijašnjeg braka. No u ova moderna vremena pomajke i poočimi žele ostvariti dobar odnos sa svom djecom u obitelji te sudjeluju u odgoju i djeci postaju oslonci

profimedia-0704899063.jpg
Foto: Profimedia.hr

Moderna obitelj je drugačija i sve se više odmiče od tradicionalne slike obitelji- žena, muškarac, dvoje djece. Sve je više razvoda i zbog toga djeca često imaju pomajku ili poočima. Obitelj se nalazi na dvije adrese, a često je zbog toga potrebno sagraditi neke nove odnose u obitelji.

Image
Teške promjene

Mama i tata se rastaju: Kako razvod roditelja utječe na djecu u različitoj dobi?

U filmovima i bajkama, maćehe se često opisuju kao zle žene koje žele umanjiti važnost djece iz prijašnjeg braka. No u ova moderna vremena pomajke i poočimi žele ostvariti dobar odnos sa svom djecom u obitelji te sudjeluju u odgoju i djeci postaju oslonci. Primjer modernog braka i novih odnosa su tek vjenčani Jennifer Lopez i Ben Affleck. Zajedno imaju petero djece iz prošlih brakova. Lopez je dobila blizance u braku s pjevačem Marcom Anthonyjem, a Ben Affleck ima troje djece s glumicom Jennifer Garner. Nedavno je Lopez objasnila da dobro funkcioniraju kao velika obitelj, ali i da su djeca dobila nove saveznike. "Nadam se da Benova djeca imaju novog saveznika u meni, a moja djeca novog saveznika u njemu, nekoga tko se brine o njima i voli ih, ali ima drugačiju perspektivu", objasnila je Lopez o novoj obitelji.

Možda je to upravo recept za moderne obitelji. Mnoge holivudske zvijezde pokazale su da mogu funkcionirati i biti povezani bez obzira što nisu tradicionalne, a koje slavne dame nisu "zle maćehe" možeš pogledati u nastavku.

POGLEDAJ VIDEO: Upoznajte Tokiće, obitelj koja uz troje biološke djece ima troje udomljene

Eva Longoria

Slavna američka glumica Eva Longoria sreću je pronašla u trećem braku. Iako više nije vjerovala da je brak važan, od 2016. uživa s medijskom mogulom Joseom Pepeom Bastonom. Njezina sreća je još veća jer je 2019. godine rodila sina Santiaga. No i prije toga pokazivala je koliko je sretna i ponosna pomajka. Njezin suprug ima troje djece iz prvog braka, a Eva je s njima jako povezana te je izjavila da su je pripremili za majčinstvo.

Gisele Bündchen

Iako su se Gisele Bündchen i Tom Brady razveli i krenuli svatko svojim putem ipak su primjer kako obitelji mogu funkcionirati bez skandala. U braku su dobili dvoje djece, Vivian i Benjamina, ali je Gisele bila i maćeha Jacku, Tomovom sinu kojeg je dobio u vezi s glumicom Bridget Moynahan. Tijekom braka su uvijek naglašavali koliko su ima sva djeca važna, a Gisele je izjavila "da ne voli riječ 'maćeha' i da joj se više sviđa 'bonus mama' jer smatra da je taj odnos blagoslov."

Jada Pinkett-Smith

Glumica i voditeljica Jada Pinkett-Smith poznata je po svom dugom i turbulentnom braku s holivudskom zvijezdom Willom Smithom. Vjenčali su se 1997. godine i dobili dvoje djece, Jadena i Willow. No odgajali su troje djece jer je Will u prvom braku dobio sina Treyja. Jada je ponosna pomajka i nazivala ga je "divnim bonusom", a tijekom godina ostvarila je dobar odnos i s njegovom majkom. "Naučili smo kako se međusobno voljeti", napisala je na 2013. godine na društvenoj mreži.

Salma Hayek

Lijepa meksička glumica bračnu sreću je pronašla s francuskim milijarderom Françoisom-Henrijem Pinaultom. Vjenčali su se 2009. godine i dobili su djevojčicu Valentinu. No prije nego je postala majka, Salma je postala pomajka djevojčici Matildi i dječacima Augustinu i Françoisu. Iako ne govori puno o privatnom životu zna se da imaju snažnu obiteljsku vezu i ponosno objavljuje njihove fotografije na društvenim mrežama.

Barbra Streisand

Holivudska legenda Barbra Streisand postala je pomajka Jessu, Joshu i Molly kada se 1998. godine udala za Jamesa Brolina. Zajedno su imali četvero djece jer je Barbra dobila sina u braku s Elliottom Gouldom. Njezin posinak Josh izjavio je da "zahvaljuje Bogu zbog nje jer usrećila njegovog oca".

Alicia Keys

Alicia Keys i Swizz Beatz u sretnom su braku već dvanaest godina i često naglašavaju koliko su sretni. Roditelji su dva dječaka, Egypta Daouda Deana i Genesisa Ali Deana. No njihova obitelj je puno veća jer Swizz Beatz ima još kći Nicole i sinove Princea i Kassema. Pjevačica je ponosna pomajka te je izjavila da je "njihova obitelj jedna velika prekrasna obitelj".