Ne možemo vjerovati!

Jesi li znala? Ove slavne osobe preživjele su zrakoplovnu nesreću

Zrakoplovne nesreće su rijetke, no ponekad se ipak, nažalost, dogode. A ove slavne face ne samo da su preživjele zrakoplovnu nesreću, već o tome i otvoreno pričaju

slavni-nesreca.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Play logo

Svi uvijek govore da je zrakoplov sigurnije prijevozno sredstvo od automobila jer u svijetu ima više automobilskih nego zrakoplovnih nesreća i postoji puno veća vjerojatnost da će netko doživjeti automobilsku nego zrakoplovnu nesreću.

Play logo

A iako je tehnologija napredovala i moderni su avioni vrlo sigurni, nijedan sustav nije 100% siguran i uvijek se može dogoditi nešto što je malo vjerojatno, pa tako i zrakoplovna nesreća.

Image
Oni čvrsto vjeruju

Religija ili mistična sekta? 10 slavnih sljedbenika kontroverzne Scijentološke crkve

Između koncerata, premijera filmova i posla, mnoge poznate osobe provode jako puno vremena u zraku. Zrakoplovi su, logično, njihov najčešći odabir kada trebaju stići s jednog kraja svijeta na drugi, a možda ćeš se iznenaditi kada saznaš da koje su sve slavne ososbe preživjele zrakoplovnu nesreću.

Od Jennifer Aniston do Jasona Momoe, izdvojile smo nekoliko celebova koji su preživjeli zrakoplovnu nesreću i sada otvoreno pričaju o tome.

Play logo

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston prije nekoliko je godina bila na putu povodom proslave svog 50. rođendana kada je završila u avionskoj nesreći. USA Today navodi da je nakon polijetanja zrakoplova Aniston čula jaku eksploziju. Prijavljeno je da je avion ostao bez gume dok je polijetao iz međunarodne zračne luke Los Angeles. Ali prije nego što su uspjeli prisilno sletjeti, morali su letjeti okolo tri sata, trošeći gorivo kao sigurnosnu mjeru.

Bono

Bono, pjevač rock benda U2, preživio je avionsku nesreću 2014. godine. Ranker navodi da je Bono putovao svojim privatnim zrakoplovom iz Dublina za Berlin s nekoliko prijatelja, kada se dogodila nesreća u zraku. Zabilježeno je da su mu na privatnom zrakoplovu dok su letjeli otkinuta stražnja vrata. Srećom, zrakoplov je uspio sigurno sletjeti, a ni Bono niti drugi putnici i članovi posade nisu ozlijeđeni prilikom ovog incidenta.

Play logo

Travis Barker

Bubnjar sastava Blink-182 Travis Barker je 2008. godine preživio zrakoplovnu nesreću koja je odnijela živote četiriju osoba, prenosi ABC News. Parker je ostao u bolnici 11 tjedana dok se oporavljao od nesreće koja ga je ostavila u kritičnom stanju s teškim opeklinama. Iako je ovo definitivno bilo mračno razdoblje u Barkerovom životu, njegov je oporavak tekao dobro i glazbenik se uspio izvući. Zanimljivo je da je ova nesreća toliko utjecala na bubnjara da više od 10 godina nije letio avionom, sve dok ga na to nije ohrabrila njegova sadašnja supruga, Kourtney Kardashian.

Play logo

Barack Obama

Dok je Barack Obama bio američki senator usred svoje predsjedničke kampanje, 2008. godine preživio je zrakoplovnu nesreću. Nesreća se zbila u zračnoj luci Midway u Chicagu kada je Obama trebao krenuti na put kako bi prisustvovao jednom događaju, a objavljeno je da se zrakoplov u kojem je bio Obama sudario s drugim zrakoplovom još dok je bio na zemlji. Iako ovo nije avionska nesreća na kakvu bismo prvo pomislili, ovaj je sudar mogao biti katastrofalan, no srećom, sve je dobro prošlo.

Sandra Bullock

Oscarom nagrađivana glumica Sandra Bullock preživjela je pad zrakoplova davne 2000. godine. Bullock je putovala iz Texasa u Wyoming kada se njezin privatni zrakoplov počeo rušiti dok je slijetao. Nacionalni odbor za sigurnost u prometu navodi da u zrakoplovu "piloti nisu mogli aktivirati svjetla piste" zbog čega su promašili mjesto slijetanja i srušili se u snježni nasip. Srećom, nitko nije stradao.

Play logo

Patrick Swayze

Pokojni Patrick Swayze, koji se proslavio 80-ih ulogama u filmovima "Prljavi ples" i "Duh", također je preživio pad zrakoplova 2000. godine. Swayze, koji je bio licencirani pilot, upravljao je avionom i uspio je preuzeti kontrolu nad njime kako bi hitno sletio, ali je njegov avion na kraju udario u uličnu rasvjetu i znak stop prije nego što se potpuno zaustavio. Srećom, kako AV Web prenosi Swayze je ostao neozlijeđen.

Play logo

Harrison Ford

Glumac Harrison Ford ozlijeđen je 2015. godine kada se trenažni avion iz Drugog svjetskog rata kojim je upravljao srušio na golf teren u Kaliforniji, ubrzo nakon polijetanja iz zračne luke Santa Monica. Ford je hitno prevezen u bolnicu i imao je mnogo posjekotina po glavi i tijelu. On je ipak nastavio letjeti avionima, a čak se i zamalo sudario s putničkim brodom 2017. godine.

Jason Momoa

Zvijezda "Aquamana" Jason Momoa doživio je zastrašujuće iskustvo u avionu 2019. godine. USA Today napominje da je Momoa već bio u zraku i da je let trajao sat vremena kada se motor aviona zapalio. To je uzrokovalo hitno slijetanje Momoina zrakoplova na sljedeću najbližu zračnu luku, a svi su nakon slijetanja bili dobro i preživjeli su.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.