Prirodne i prekrasne

Stare sa stilom: Slavne dame koje su prigrlile svoje bore i nose ih odlično

U moru filera i estetskih korekcija, ove slavne dame odlučile su prirodno ostarjeti i dokazale da se može sjajno izgledati i s borama

prirodno-starenje.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Živimo u vremenu kada sve više žena, a posebno onih slavnih, sve češće odlazi "pod nož" u namjeri da zadrže mladolik izgled. One žele "popeglati" svaku boru na svom licu, a često se odlučuju i za razne druge postupke, poput stavljanja filera u usne, operacije nosa, jagodica i ostalog. Ipak, da plastik nije fantastik dokazuju nam one slavne dame koje odlučuju prirodno stariti i koje nam pokazuju da se bora ne treba bojati - već ih prigrliti.

Image
Ljepota je u nesavršenosti

Ne žele biti kopije: Ove slavne dame odbijaju 'popraviti' svoje prirodne zube

Ključ dobrog izgleda kako starimo je prihvatiti i prigrliti svoju tjelesnu građu koja se mijenja - jer to je normalno. Uostalom, starenje je prirodan proces, a naše bore kao da pričaju našu životnu priču i koliko daleko smo stigle u životu.

Image

A neke slavne žene izgledaju još i bolje što su starije, jer im samopouzdanje i zrelost daju dodatan sjaj i karizmu. U nastavku smo izdvojile samo neke od njih kojima se divimo.

Drew Barrymore

Glumice Drew Barrymore sjećamo se još kao plavokose slatkice iz njezinih mlađih dana, a danas, u dobi od 47 godina, izgleda bolje no ikad. Ima smeđu kosu i nije podlegla trendovima estetskih korekcija kao neke njezine kolegice - prigrlila je svoj prirodni izgled i tvrdi da je "starenje luksuz".

Image
Foto: www.profimedia.hr

Julianne Moore

Glumica Julianne Moore i u dobi od 61 godine izgleda sjajno. S prepoznatljivom crvenom kosom i pokojom pjegicom, ona je jedna od glumica koje njeguju svoj prirodan izgled i ne srame se pokazati pokoju boru. Njezin porculanski ten s njezinog lica "skida" barem deset godina, a na izgledu joj mogu pozavidjeti i mlađe kolegice.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Christy Turlington

Supermodel Christy Turlington ima 53 godine, a još od mladih dana, kada je žarila i palila pistama, njeguje prirodan izgled - ne šminka se previše, a prigrlila je i prirodno starenje. U intervjuu za Harper's Bazaar 2017. otkrila je da ne razmišlja previše o starenju i da prihvaća da je to dio života.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Emma Thompson

Uvijek nasmijana engleska glumica Emma Thompson u dobi od 63 godine zrači pozitivom, ali i dobrim izgledom. Ona je jedna od onih koje su prihvatile sijedu kosu i s ponosom ju nose, a rekla je "ne" estetskim korekcijama pa izgleda potpuno prirodno.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Sharon Stone

U devedesetima je bila plavokosa zavodnica koju smo zapamtili po ulozi u "Sirovim strastima", a danas, 64-godišnja Sharon Stone skratila je kosu i pokazala da se može sjajno izgledati i bez plastičnih operacija. Jednom je prilikom za Shape izjavila: "Ne želim imati mladenačku ljepotu. Želim biti žena koja izgleda najbolje za svoje godine."

Image
Foto: www.profimedia.hr

Susan Sarandon

Oskarovka Susan Sarandon ima 76 godina, a izgleda toliko dobro da joj nikada ne bismo toliko dale! Osim što i dalje ima vitku figuru, ima i dobar ten, a njezina tajna za lijepu kožu su, kako je jednom prilikom rekla, redovita hidratacija i puno kvalitetnog sna.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Cindy Crawford

Supermodel Cindy Crawford u dobi od 56 godina često uspoređuju s njezinom 21-godišnjom kćeri. Ona je savršen primjer žene koja nastavlja "cvjetati" i nakon 50. godine, a uz to nije pobornica estetskih zahvata i izgleda potpuno prirod, čime šalje pozitivnu poruku.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Jamie Lee Curtis

Glumica Jamie Lee Curtis odlučila se za prirodno starenje, no u mladosti se "opekla" - jedan je snimatelj prije mnogo godina komentirao njezine podočnjake, a ona je odmah otišla na zahvat da ih popravi. Rekla je da današnji trend filera i estetskih zahvata, te opsesija filterima briše generacije ljepote. "Jednom kada se krenete igrati s licem, nema povratka", rekla je poznata glumica.

Image
Foto: www.profimedia.hr