RTL Music najavljuje prvi veliki koncert Daleke obale u 2022. godini

Daleka obala najavljuje veliki koncert i to 23. travnja 2022. u Domu Sportova

DO2.jpg

Nakon što su u jesen 2019. godine objavili ponovno okupljanje, iako bez legendarnog frontmena Marijana Bana, ali uz njegov blagoslov, ova je vijest odjeknula među mnogobrojnim fanovima, starim i novim, koji će konačno doći na svoje i ponovno uživo zapjevati hitove koji su obilježili generacije.

Uz novog frontmena, Jakšu Jordesa, Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari. Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojem je Jakša trebao gostovati, i to kao jedan od naših najboljih sasksofonista.

Pjesma koja je povezala članove omiljenog dalmatinskog rock sastava i etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno simbolizira nove početke,kako samog benda, tako i neke nove “lipe dane” koje svi željno iščekujemo. I sve to zapakirano je u onaj isti prepoznatljivi zvuk kojim se Daleka obala, nakon više od 20 godina, vratila svojoj publici. Zoran Ukić tada je izjavio:

"Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas”.

shimmer fallback

Nakon singla “Lipi dani” uslijedili su “Od tebe ća” te sjajna “U reggaeu je spas”, a ovih dana, ususret novoj koncertnoj sezoni, bend u studiju nastavlja sa snimanjem novog najavnog singla “Kao sad” koji izlazi 4. ožujka. Publika će nove pjesme i stare hitove imati prilike čuti u maloj dvorani Doma Sportova nakon više od 20 godina.

Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture I medija RH I Hrvatske glazbene unije. Najavljeni koncert limitiranog je kapaciteta, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su putem sustava Eventim i to po cijeni od 120,00 kn, dok će cijena ulaznica na dan koncerta iznositi 150,00 kn.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.