Najveća bol

Ove slavne osobe doživjele su tragediju kao Ronaldo i Georgina, izgubili su dijete

Uslijed komplikacija pri porođaju umrlo je jedno od blizanaca Georgine i Ronalda. Sličnu sudbinu doživjele su brojne slavne osobe, među njima i Eric Clapton koji je u spomen na svog sina napisao predivnu pjesmu 'Tears in Heaven'

profimedia-0335139205.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jedan od najvećih nogometaša današnjice Christiano Ronaldo i njegova zaručnica Georgina izgubili su dijete. Dječak je preminuo uslijed komplikacija pri porođaju, a njegova sestrica blizanka rođena je zdrava. Tužnu vijest objavili su na društvenim mrežama shrvani roditelji. "U najdubljoj tuzi javljamo da je naš dječačić preminuo. Ovo je najveća bol koju može doživjeti roditelj. Jedino nam rođenje naše djevojčice daje snagu da ovaj trenutak proživimo s malo nade i sreće. Želimo zahvaliti doktorima i liječnicima za njihovu profesionalnu pomoć i brigu. Shrvani smo gubitkom i ljubazno vas molimo da u ovome trenutku ispoštujete našu privatnost. Naš dječače, ti si naš anđeo. Voljet ćemo te zauvijek", stoji u objavi na službenom Instagram profilu Cristiana Ronalda.

Image
Bolest ne pita

Ispod površine: 10 slavnih koji su se uhvatili u koštac s depresijom

Slavni Portugalac koji trenutno igra za Manchester United, britanski klub u koji se vratio nakon što je veliki dio karijere proveo u Realu te tri godine u Juventusu, otac je petero djece. O identitetima majki Cristiano nerado govori. Četverogodišnje blizance Evu i Matea rodila mu je surogat majka, Alanu Martinu rodila je Georgina, dok je identitet majke njegova najstarijeg sina, 11-godišnjeg Cristiana Ronalda Juniora i dalje nepoznat. Dječak je rođen 2010. godine, nedugo nakon što je Ronaldo iz Manchester Uniteda prešao u Real Madrid. Spekuliralo se da je dječakova mama manekenka Irina Shayk s kojom je nogometaš tada bio u vezi, a zatim je u javnost procurilo da je dijete rodila britanska studentica kojoj je Ronaldo platio deset milijuna funti da se odrekne prava na dijete. Navodno je prihvatila ponudu, ali se nakon nekog vremena predomislila, što je oštro opovrgnula Ronaldova sestra rekavši da je djetetova majka mrtva.

Malenog Ronalda kao i blizance koje je rodila surogat mjaka, Georgina je prihvatila kao svoje. U vrijeme dok su čekali rođenje blizanca i ona je nosila djevojčicu tako da je između blizanaca i Alane Martine razlika tek šest mjeseci. Obitelj se radovala pojačanju, no veselje zbog rođenja dječaka i djevojčice ovog se vikenda pretvorilo u tugu. Komplikacije na porođaju, sin Ronalda i Georgine nije preživo. Gubitak djeteta najveća je bol koju može iskusiti roditelj, a to najbolje razumiju oni koji su je proživjeli, poput ovih slavnih osoba.

Keanu Reeves

Glumac koji nosi titulu najskromnije osobe u Hollywoodu, 1999. doživio je tragediju kada je njegova djevojka Jennifer Syme rodila mrtvu djevojčicu.Par ju je nazvao Ava Archer. Godinu i pol kasnije u prometnoj nesreći poginula je i njezina mama.

Robert Redford

Holivudska legenda doživjela je ono od čega strahuje svaki roditelj, a to je da nadživi svoju djecu. Njegov stariji sin Scott preminuo je 1959., kada je imao samo dva i pol mjeseca, od sindroma iznenadne dojenačke smrti. Mlađi sin James Redford umro je u 58. godini od raka jetre.

John Travolta

John Travolta i Kelly Preston 2009. godine su izgubili sina Jetta. Dječak je patio od Kawasaki sindroma , rijetkog stanja koje obično pogađa djecu mlađu od pet godina. Očituje se vrućicom, povećanjem limfnih čvorova, a ponekad i upalom srca i zglobova i izaziva jake napadaje. Jedan takav doveo je do toga da je 16-godišnjak toliko snažno udario glavom o kadu, da je uslijed udarca preminuo.

Mike Tyson

Boksač Mike Tyson 2009. je doživio tešku obiteljsku tragediju kada se njegova četverogodišnja djevojčica, igrajući se u njihovu domu u Las Vegasu, zapetljala u kabel trake za trčanje i ugušila.

Eric Clapton

Glazbenoj legendi Ericu Claptonu obiteljska tragedija obilježila je život. Njegov sin Conor imao je četiri godine kada je pao kroz otvoren prozor s 53. kata stana na Manhattanu. U spomen na sina, Clapton je napisao pjesmu "Tears in Heaven".

Bode Miller

Slavni američki skijaš i njegova supruga Morgan 2018. su izgubili kćer Emeline. Djevojčica, koja je imala samo 19 mjeseci, utopila se u bazenu obiteljske kuće. Nakon smrti Emeline Morgan je 2019. rodila dječaka Eastona, blizance Asher i Aksel te 2021. djevojčicu. Imaju i sedmogodišnjeg sina Nasha, a skijaš iz prvog braka ima još dvoje djece.

Srđan Todorović

Srpski glumac Srđan Todorović sreću koju nosi očinstvo iskusio je u zrelim godinama. Sina Dejana supruga Ana rodila je kada mu je bilo 50, no tri godine kasnije iskusit će i najveću bol koju može doživjeti roditelj. Dječak je 2017. preminuo u snu, od sindroma iznenadne dojenačke smrti.