Meringue duhovi
1. U zdjelu stavi bjelanjke i promiješaj ih mikserom dok se ne pretvore u kremu. Unutra dodaj tartar i nastavi mješati miksreom dok ne dobiješ izražajnu bijelu boju smjese. Dok mješaš, unutra dodaj šećer u prahu i ekstrakt po želji. Miksaj dok ne dobiješ kremu koja sliči na šlag.
2. Smjesu stavi u vrećicu za ukrašavanje kolača i napravi 12 malih, uvijenih duhova na padeli za pečenje, na koju si prethodno stavila masni papir.
3. Peci ih sat vremena na 200 stupnjeva pa ih ostavi sat vremena da se ohlade na sobnoj temperaturi.
4. Čokoladu otopi u mikrovalnoj pećnici te s njom duhovima nacrtaj oči i usta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- dva bjelanjka
- osmina čajne žličice tartara
- tri četvrtine šalice šećera u prahu
- pola čajne žličice ekstrakta od vanilije ili lješnjaka
- 800 grama čokolade.