Recepti za najbolje Halloween grickalice

Nemaš ideju za hranu povodom zabave za Noć vještica? Ne brini mi ti donosimo najmaštovitije recepte za Halloween grickalice

Recepti za najbolje Halloween grickalice

Uz ove slatkiše i grickalice, tvoj Halloween party ostat će za pamćenje. Pročitaj jednostavne recepte i iznenadi, djecu i goste svojom maštovitošću. 

Krvave jabuke, prsti od vještice ili keksi od kostura gostima će biti nezaboravni, a tebi će upotpuniti atmosferu Noći vještica. 

Image

Pronašle smo 11 makeup ideja za Halloween



Krvavi tartufi

Za napraviti slasne krvave tartufe potrebni su ti:
1. Miks za tortu stavi u padelu veliku 9x13 cm i ispeci na 200 stupnjeva 20 minuta. Kad se ohladi, ispečenu smjesu prstima smrvi u jednu veliku posudu.

2. U to dodaj tri četvrtine pripremljenog preljeva za slatkiše i dobro promiješaj. Od dobivene smjese napravi rukama male kuglice. 

3. Ostatak preljeva za slatkiše stavi u mikrovalnu pečnicu i ugrij 45 sekundi. Kuglice prelij preljevom. Dok su još mokre, na njih umetni slatkiše u obliku noževa.

4. Ostavi slatkiše da se ohlade u hladnjaku 20 minuta. Uzmi kist i pripremi boju za kolače. Svaku kuglicu na vrhu namaži crvenom bojom da izgleda kao da krv teče iz slatkiša. 

Dobar tek!   

  • jedna kutija miksa za tortu 
  • kilogram bijelog preljeva za slatkiše 
  • 48 slatkiša u obliku noževa
  • jedna tubica crvene boje za kolače. 

Frankenstein Marshmallow Pops


1. Zelene bombone rastopi u mikrovalnoj pećnici dok od njih ne dobiješ lijepu gustu tekućinu. Marshamallowse stavi na velike štapiće i umoči ih u zelenu tekućinu. Ostavi ih u hladnjaku 10 minuta. 

2. Čokoladne bombone otopi u mikorvalnoj pećnici na isti način. Marshmallowse samo va vrhu umoči u čokoladu, a ostatak stavi u vrećicu za ukrašavanje kolača te nacrtaj oči, usta i nos. Ponovno slatkiše stavi u hladnjak na 10 minuta. 

Ako se čuvaju na sobnoj temperaturi, mogu trajati i do dva tjedna. 

Ovaj recept još je jednostavniji od prethodnoga.

Za ovo ti treba: 

  • 12 velikih marshmallowsa
  • 1 zdjela zelenih bombona
  • pola zdjele čokoladnih bombona
  • veliki štapići. 

Duhovi od bijele čokolade


1. U posudu za pečenje stavi aluminijsku foliju i na njoj rasporedi slane štapiće. Bombone od bijele čokolade otopi u mikrovalnoj pečnici dok ne dobiješ finu, gustu tekućinu. 

2. Koristeći žlicu, na štapićima formiraj tijelo duha. Na svaki dodaj dva mala čokoladna bombona koja će glumiti oči. 

3. Duhove stavi u hladnjak na pola sata. Ako ih kasnije držiš u hladnjaku, njihov rok tranja može biti i duži od dva tjedna. 

Za ovaj recept potrebno ti je:

  • jedno pakiranje bombona od bijele čokolade
  • 6 velikih slanih štapića
  • 12 malih bombona od čokolade. 

Meringue duhovi


1. U zdjelu stavi bjelanjke i promiješaj ih mikserom dok se ne pretvore u kremu. Unutra dodaj tartar i nastavi mješati miksreom dok ne dobiješ izražajnu bijelu boju smjese. Dok mješaš, unutra dodaj šećer u prahu i ekstrakt po želji. Miksaj dok ne dobiješ kremu koja sliči na šlag. 

2. Smjesu stavi u vrećicu za ukrašavanje kolača i napravi 12 malih, uvijenih duhova na padeli za pečenje, na koju si prethodno stavila masni papir. 

3. Peci ih sat vremena na 200 stupnjeva pa ih ostavi sat vremena da se ohlade na sobnoj temperaturi. 

4. Čokoladu otopi u mikrovalnoj pećnici te s njom duhovima nacrtaj oči i usta. 

Sastojci:

  • dva bjelanjka
  • osmina čajne žličice tartara
  • tri četvrtine šalice šećera u prahu
  • pola čajne žličice ekstrakta od vanilije ili lješnjaka
  • 800 grama čokolade. 

Vještičji prsti

Sastojci za prste:
1. Bademe oboji crnom bojom i stavi na papir za pečenje da se osuše. 

2. Slane štapiće natrgaj na pola, a zelene bombone otopi u mikrovalnoj pećnici dok ne dobiješ finu gustu tekućinu. Štapiće umoči u zelenu tekućinu te ih stavi na isti papir za pečenje da se suše. Dok su još mokri na njih dodaj crne nokte od badema. 

3. Prste stavi u hladnjak na 10 minuta. 

Sastojci za nokte:

  • 28 badema
  • 1 tubica crne boje za slatkiše 
  • 14 velikih slanih štapića
  • 12 velikih zelenih bombona