Prerani odlazak cro dance dive

Otišla je kako je i živjela, obavijena velom tajne, daleko od očiju javnosti. Preminula je Kasandra

Pjevačica koju ćemo pamtiti po hitovima iz '90-ih, moćnom glasu i seksepilu, preminula je još početkom prosinca, no tek sada ta je tužna vijest izašla u javnost

Preminula je Kasandra
Foto: Siniša Hančić/PIXSELL

Zaboravljena, daleko od očiju javnosti, u 54. godini preminula je Kasandra, jedna od najpopularnijih pjevačica 90-ih. Ono što najviše pogađa je činjenica da je umrla još početkom prosinca, no vijest se glazbenom scenom proširila tek jučer. "Navečer je zaspala i više se nije probudila. Užasno mi je teško, trenutno se nalazim kod prijateljice jer ne mogu biti sama. Navečer smo se poljubile i zagrlile, svaka je otišla u svoj stan i sutra je više nije bilo", shrvano će njezina majka Darinka Gazibara za portal Zagreb.info o tome što se događalo tog tužnog 3. prosinca.

Majka i kći živjele su povučeno i skromno u trošnoj obiteljskoj kući na zagrebačkom Bukovcu. Svi koji su je poznavali i koji su blisko surađivali s Kasandrom u vrijeme kada je vladala glazbenom scenom i s pravom nosila titulu cro dance kraljice, u jednom su složni - bila je posebna, odskakala od ostalih, bila je izuzetno inteligentna i jako dobra osoba.

I dok je na sceni dominirala glasom i stasom - mogla je bez problema otpjevati četiri oktave, a na svojih 183 centimetra obvezno je obuvala ultra visoke štikle, isticala savršenu figuru u kožnim kostimima, nosila perike kojima je pokrivala, kako za 24sata otkriva Matija Vujica, jedna od rijetkih koja ju je vidjela bez njih, svoje anđeoski plave kovrče, u privatnom životu bila je potpuna suprotnost.

Kada su se svjetla pozornice ugasila, kući je odlazila Davorka Ručević, samozatajna, tiha i plaha djevojka. Da je tako, pokazalo se u godinama koje su uslijedile nakon što je cro dance ispario s hrvatske glazbene scene. Nestala je i Kasandra. U rijetkim intervjuima koje je davala govorila je kako nema smisla biti javna osoba, ako to nije zbog glazbe, a glazba kojom se bavila više nije popularna. No, to nije bio jedini razlog zbog kojeg se povukla. Imala je i brojnih zdravstvenih problema. Slabio joj je vid i borila se s ednometriozom koja je nekada bila toliko bolna da zbog nje nije mogla hodati.

Posljednji put u javnosti se pojavila prije 14 godina, 2007. na rođendanskoj zabavi svog nekadašnjeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe s kojim je ranih 90-ih "poharala" diskoteke diljem zemlje, ističući se energijom, tajanstvenošću, glasom i izgledom. Sigurno si i ti pamtiš hitove iz te glazbene dekade, među kojima su bez zadrške Kasandrin Sladoled, "I've Got a Feeling" - hit za koju je napravljen dotad najskuplji spot u Hrvatskoj, Bilo bi dobro, Ciganka i Nisi ti jedini na svijetu. Ako si u to vrijeme bila tinejdžerica, Kasandra je, bez sumnje, obilježila tvoje odrastanje.

U nastavku se prisjeti cro dance dive koja nas je preprano napustila, otišavši u svom stilu - obavijena velom tajne.

Bilo bi dobro

Nisi ti jedni na svijetu

Kazna

I've got a feeling

Gdje počinje naš kraj

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.