Za tople ljetne večeri

Vječni klasici: 5 ljetnih filmova kojima se uvijek s radošću vraćamo

'Feel good' filmovi idealni su za stvaranje ugodne ljetne atmosfere ili za zabavnu večer s prijateljicama

profimedia-0501547333.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba, što i ne čudi, s obzirom na to da je to vrijeme godišnjih odmora, toplih dana i dobre zabave. Tople ljetne večeri ne možemo zamisliti bez dobrih filmova, a mnoštvo je onih koji su kao stvoreni za ljeto jer su savršeni za kreiranje dobre zabave i ugodne ljetne atmosfere.

Image
Klasici koje obožavamo

Stare kultne serije koje se uvijek isplati ponovno gledati

Nedostaje li ti inspiracije o tome koje filmove pogledati ovog ljeta, možda je vrijeme da se prisjetiš nekih kultnih klasika, odnosno dobrih starih filmova koji će ti u trenutku podići raspoloženje i podsjetiti te na neke najdraže ljetne uspomene.

Upravo zato, u nastavku smo izdvojile 5 nama omiljenih filmova koji su idealan izbor za tople ljetne večeri. Sigurno ćeš među njima pronaći nešto po svom ukusu.

Prljavi ples

Ovaj fantastični popis započeti ćemo s kultnim ljetnim filmom kojeg je svatko pogledao barem nekoliko puta, no ljetna priča Johnnyja i Baby jedna je od onih koja se vječno pamti i kojima se uvijek s radošću vraćamo. Što drugo reći, nego 'Nobody puts Baby in the corner...'

Pod suncem Toskane

Voliš li filmove o putovanjima, ova romantična komedija sigurno će ti se svidjeti. Govori o uspješnoj 35-godišnjoj spisateljici kojoj se čini kao da joj se srušio cijeli svijet kada je muž napusti radi mlađe žene. Na nagovor svoje prijateljice, odluči otputovati u Italiju te tamo kupuje prekrasnu staru kuću, u srcu Toskane, a pritom upoznaje i šarmantne talijanske stanovnike i stvara neka nova prijateljstva.

Jedi, moli, voli

Još jedan odličan film za ljubitelje putovanja donosi nam priču žene u tridesetima koja traga za vlastitim smislom, snimljene prema istoimenom romanu Elizabeth Gilbert. U glavnim ulogama pojavljuju se popularni glumci i dobitnici Oscara, Julia Roberts te Javier Bardem. Želiš li nakratko otputovati u Italiju, Indiju i na Bali, ovaj je film savršen izbor za ugodno ljetno popodne.

Sada i nekada

Ovaj nevjerojatni film iz davne 1995. godine govori o četiri prijateljice koje su sada već u odrasloj dobi te se prisjećaju svog djetinjstva i nezaboravnih uspomena koje su stvorile jednog ljeta usred školskih praznika. Topla humoristična drama na trenutak će te vratiti u djetinjstvo, ali te i podsjetiti kako sve u životu ima svoju svrhu, i dobri i loši trenuci.

Dobra godina

Kultni filmski redatelj Ridley Scott donosi odličnu romantičnu komediju u kojoj glavnu ulogu igra Russel Crowe. Film je snimljen prema romanu Petera Maylea, a donosi priču o uspješnom poslovnom čovjeku iz Londona koji saznaje da je od ujaka naslijedio imanje u Francuskoj, na kojem je odrastao. Put u Francusku vraća ga u djetinjstvo, no unatoč lijepim uspomenama on želi što prije prodati imanje i vratiti se u London. Ipak, stvari nisu tako jednostavne kao što se čine... Uz Crowea, u filmu se pojavljuje i prekrasna glumica Marion Cotillard.