Počastili se

Od perilice do Mercedesa: na što su slavne face potrošile svoju prvu plaću

Ovi su slavni jedva dočekali svoj prvi honorar i ispunili si najveće želje – neke su čisti luksuz, druge su prilično iznenađenje

profimedia-0684179483.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Sjećaš li se što si kupila kad si dobila prvu plaću? Jesi i li počastila prijatelje, obitelj izvela na ručak ili si kupila tu haljinu koju si već dugo gledala u izlogu? Prva plaća doista je nešto posebno, daje nam osjećaj slobode i samostalnosti, pred nama su otvorene tolike mogućnosti… jedini problem je što brzo nestaje – barem dok još ne naučimo pametnije baratati s novcima (što neki od nas, ruku na srcem još uvijek uče kako u plusu dočekati kraj mjeseca).

Image

Što se zvijezda tiče, danas većina njih ima debele bankovne račune i zapravo nema toga što si ne mogu priuštiti, od dizajnerske odjeće do egzotičnih putovanja. No, i oni su počeli 'kao mali' i prije no što im je procvjetala holivudska karijera, o takvim su stvarima mogli samo sanjati. Zato, čim je sjeo prvi honorar, pohrli su ostvariti svoje najveće želje, evo što se našlo na njihovom popisu za kupovinu:

Matt LeBlanc - večera

Prije nego što se proslavio kao simpatični Joey, Matt se prilično mučio s financijama. Nastupio je u reklami za ketchup i dobio je sporednu ulogu u seriji Bračne vode. Navodno se na audiciju za ono što će kasnije postati planetarno popularna serija – Prijatelji, pojavio sa samo 11 dolara u džepu. Zato, kad je dobio prvi honorar, slavni se glumac počastio večerom u restoranu. Zvuči skromno, no u to vrijeme topli obroci nisu bili nešto u čemu je često imao prilike uživati. Pri kraju snimanja serije LeBlanc je, kao i njegovi kolege glumci po epizodi zarađivao vrtoglavih milijun dolara.

Chris Rock - Corvette

Jedan od najpolarnijih komičara današnjice dobio je prvi veći honorar u iznosu od 90 tisuća dolara. No, prije no što je krenuo u shopping, previdio je nešto važno: porez. Tako je sam sebi poklonio luksuzni automobil marke Corvette za koji je izdvojio pola iznosa, pogrešno računajući da mu ostaje još 45 tisuća dolara. Na kraju te godine Rock je čak bio u dugovima. Danas uspješni 57-godišnjak više nema takvih problema, zahvaljujući svom izuzetnom talentu, procjenjuje se da je njegova tržišna vrijednost nevjerojatnih 100 milijuna dolara.

Kelly Rowland - namirnice

Slavna je pjevačica rano postala bogatašica: sa samo 17 godina postala je dio benda Destiny’s Child, uz Beyoncé i Michelle Williams. Samo 3 godine kasnije Kelly je već na svom računu imala milijun dolara. Sa svojim je prvim honorarom glazbenica odlučila učiniti nešto doista jedinstveno – otišla je u supermarket i počastila se svim onim namirnicama koje su joj u djetinjstvu bile zabranjene od strane njezine majke koja ih je smatrala preskupima. Rowland je kazala kako će se uvijek sjećati ovog shoppinga kao posebno zabavnog.

Nicole Kidman - stančić i kućanski uređaji

Jedna od najslavnijih holivudskih glumica prije karijere na filmu radila je kao manekenka u svojoj rodnoj Australiji. Danas je ova super-zvijezda 'teška' oko 183 milijuna dolara i ne postoji ništa što joj nije dostupno, između ostalog i nekoliko vila u Los Angelesu, New Yorku i Londonu, ali na početku je živjela mnogo skromnije. Od prve plaće Kidman je kupila jednosobni stan u Sydneyju za 81 tisuću dolara, a slijedile su perilica i sušilica za rublje - neizostavni kućanski aparati.

Johnny Depp - farma

Slavni je glumac rođen u Kentuckyju, a odgajala ga je uglavnom samo majka koja je radila kao konobarica i nije joj bilo lako samostalno pokriti sve troškove svoje male obitelji. Zbog stresne financijske situacije, često su se bili prisiljeni seliti dok se napokon nisu skrasili na Floridi. Iako je svoj odnos s majkom opisao kao napet, kad je dobio prvi honorar, Depp ga nije potrošio na sebe: kupio je svojoj majci veliku farmu u Kentuckyju. Nakon njezine smrti, farma je prodana 2020. godine za 1,3 milijun dolara.

Rami Malek - aparat za kavu

Malek je priznao da je kao dijete imao problem uklopiti se među svoje vršnjake. Stvari su krenule na bolje nakon što je jedna od njegovih učitelja prepoznao Malekov talent za glumu i potaknuo ga da se priključi školskoj dramskoj sekciji. Kasnije s preselio u New York gdje je stanovao s nekoliko kolega glumaca, no ostao je bez prihoda i morao se vratiti u rodni Los Angeles. Sve se promijenilo kad je dobio angažman u popularnoj seriji Gilmore Girls, a od prvog zarađenog honorara glumac se počastio skupocjenim aparatom za kavu.

Jennifer Lopez - Mercedes

Slavna je pjevačica i glumica odrasla u Bronxu, a fakultet je upisala samo zbog želje svojih roditelja. No, studij je napustila već nakon jednog semestra kako bi slijedila svoj san i probila se u showbizu, na negodovanje obitelji. U početku je jedva nešto zarađivala kao plesačica, a vozila je staru Hondu. Od prvog honorara za filmski angažman, JLo je kupila luksuzni Mercedes i plakala je od ganuća pri preuzimanju automobila.