Uvijek ima načina

'Novo normalno': Božićne aktivnosti koje možeš isprobati ove godine

Nema božićnih sajmova i kućica, ali to ne znači da Božić ne može biti čaroban

'Novo normalno': Božićne aktivnosti koje možeš isprobati ove godine

Kada razmišljamo o Božiću i predbožićnom razdoblju, prvo što nam padne na pamet zasigurno su velika obiteljska okupljanja, klizanje, "gužvanje" po shopping centrima u potrazi za savršenim poklonima za naše najdraže, ispijanje kuhanog vina na prepunim božićnim sajmovima, nakon čega slijede fritule i sve ostale poslastice. No ove godine sve će to biti malo drugačije. 


Okupljanja nema, kao ni božićnih sajmova, a ostalo nam je tek ukrasiti dom kako bismo konačno dobili taj božićni osjećaj, a kuhano vino ispijati u udobnosti vlastitog doma, uz božićni film upaljen na televiziji.

Istina, malo je teško razmišljati o najčarobnijem dobu godine u kontekstu "novog normalnog", ali to ne znači ovo razdoblje ne može biti čarobno na svoj način, jer postoji toliko stvari koje možeš isprobati i koje ti možda postanu nova božićna tradicija. Božićni sajmovi i ostale radosti neka pričekaju do iduće godine, a do tada, imamo nekoliko ideja kako ovo razdoblje učiniti posebnim.

Svaki dan pogledaj jedan božićni film


Složit ćemo se da ne postoji ništa bolje od božićnih filmova koji te natjeraju da zaboraviš na sve probleme i barem na tren pobjegneš od stvarnosti - bilo da se radi o simpatičnim obiteljskim komedijama ili romantičnim pričama koje nas ostavljaju u suzama. Zato se ovog prosinca svake večeri odmori od posla i prepusti se božićnim filmovima - i nikako ne zaboravi uključiti klasike poput filmova i mnoge druge.

shimmer fallback

Isprobaj novi božićni desert


shimmer fallback
shimmer fallback

Ručno izradi božićne čestitke


Istina, nema ništa loše u kupovnim čestitkama, ali činjenica da si svoju čestitku izradila vlastitim rukama i u nju uložila svoje vrijeme značit će puno više osobi koja ju primi. To ne mora biti ništa komplicirano - tek jednostavan crtež i lijepe želje za Božić, a u vremenu u kojem živimo ovakva će čestitka zasigurno oduševiti tvoje najdraže s kojima ne možeš provesti ovo čarobno doba godine. 

shimmer fallback

Pošalji svojim najbližima ukras koji te podsjeća na njih


shimmer fallback
shimmer fallback

Isplaniraj razmjenu božićnih kolačića


Iako ove godine možda nećeš moći vidjeti svoje prijatelje povodom omiljenog Secret Santa darivanja, i dalje možeš napraviti nešto posebno - isplanirati međusobnu razmjenu božićnih kolačića. Odredi datum za razmjenu, odaberi svoj omiljeni recept za božićne kolačiće i odloži posudu s njima svima na kućni prag svoje prijateljice, s malom porukom. To će te podsjetiti na to koliko vam je svima stalo, bez obzira jeste li zajedno ili ne.

shimmer fallback
shimmer fallback

Napravi božićnu playlistu i podijeli je s prijateljima


shimmer fallback
shimmer fallback

Napravi književni klub s božićnim knjigama


shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.