Image
Foto: www.profimedia.hr
Dakota se proslavila kao 7-godišnjakinja
Foto: www.profimedia.hr

Dakota se proslavila kao 7-godišnjakinja

Kada joj je bilo tek nježnih 7 godina, Dakota je oduševila i publiku i kritiku u hvaljenom filmu "I am Sam". Za svoju izvedbu u toj drami Dakota je dobila i nominaciju Screen Actors Guild Awarda i time postala najmlađa nominirana glumica u povijesti. Već tada bilo je posve jasno da ćemo ovu plavokosu djevojčicu široka osmijeha još puno puta vidjeti u zapaženim ulogama.

Sestra Elle u svemu ju je slijedila
Foto: www.profimedia.hr

Sestra Elle u svemu ju je slijedila

Dakota ima i mlađu sestricu Elle, koja je također postala vrsna glumica te je trenutno njezina karijera zapravo znatno uspješnija od one Dakotine. Ipak, kada su djevojčice bile male, Dakota je bila ta koja je nosila titulu velike zvijezde, a često ju se na crvenim tepisima moglo vidjeti kako za ruku vodi svoju četiri godine mlađu sestru.

Veliki uspjesi prije no što je postala teenagerica
Foto: www.profimedia.hr

Veliki uspjesi prije no što je postala teenagerica

Dakota je jedna od rijetkih zvijezda koja je vrhunac slave dosegla u jako ranoj dobi. Naime, prije no što je i zakoračila u teenagerske godine ostvarila je niz zapaženih uloga. Od "Uptown Girls (2003), "The Cat in the Hat" (2003), "Man on Fire" (2004), "War of the Worlds" (2005) i "Charlotte's Web" (2006) pa sve do snikronizacije likova u crtićima - nema što nije radila prije 13. godine života.

Malo po malo, Dakota je odrastala
Foto: www.profimedia.hr

Malo po malo, Dakota je odrastala

Dakota je praktično cijeli život provela pred svjetlima reflektora pa se zato oduvijek i ugodno osjećala koračajući po crvenim tepisima i pohađajući brojne filmske premijere. Forbes procijenjuje da se danas njezino bogatstvo sastoji od 16 milijuna dolara na računu i nekoliko nekretnina, a sve je to zaradila u ranoj dobi. Doista uspješna mlada dama, zar ne?

Uvijek uz sestru
Foto: www.profimedia.hr

Uvijek uz sestru

Dakota i Elle, iako obje glumice, nikada jedna drugoj nisu bile konkurencija već samo podrška. Ove slavne sestre dijele sličan ukusa za uloge, ali i za modni stil, pa su ih mnogi tijekom godina nazivali i fashion blizankama. Njihova karakteristična svijetla put i kosa odlično se slažu s pastelnim tonovima svečanih haljina koje nerijetko nose na crvenim tepisima, a od ranih dana svoje karijere obje su dokazale kako imaju jako dobar modni ukus.

"Twilight" saga era
Foto: www,profimedia.hr

"Twilight" saga era

U ulozi Jane Dakota Fanning je od 2009. do 2012. glumila u filmovima "Twilight" sage te je tu pokupila još više simpatija javnosti, a broj fanova još joj je više narastao. Iako ju oduvijek znamo kao slatku plavušu porculanske puti, ovo je bio jedini njezin dio života kada je kosu bojila u tamnosmeđu nijansu. Na zadovoljstvo fanova diljem svijeta, nakon te faze vratila se svojoj prirodnoj zlatno žutoj kosi po kojoj je i poznata.

Recentni uspjesi
Foto: www.profimedia.hr

Recentni uspjesi

Iako više nije popularna kao nekoć, Dakota i dalje surađuje na velikim projektima i radi sa slavnim redateljima. Neki od njezinih recentnih uspjeha su Netflixova serija "The Alienist" u kojoj tumači glavnu žensku glumicu, kao i uloga u oskarovskom filmu Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu...".

Privatan život skriva kao zmija noge
Foto: www.profimedia.hr

Privatan život skriva kao zmija noge

Iako je oduvijek izložena interesu javnosti, paparazzima i tabloidima, Dakota se nikada nije pretjerano eksponirala niti je javno govorila o svom ljubavnom životu. Ono što je poznato je da je nekoć ljubila modela i manekena Jamiea Strachana, a nakon njega je sreću pronašla u zagrljaju Henryja Fryja, koji nije javna osoba. S njim je u dugogodišnjoj sretnoj vezi te je jednom prilikom otkrila kako jedva čeka postati majka.

Dakota kao seksi zavodnica
Foto: www.profimedia.hr

Dakota kao seksi zavodnica

Ono što je sigurno je jedno - od početaka Dakotine karijere prošle su mnoge godine, a tijekom njih ona se drastično promijenila. Iako još uvijek ima svoj veliki dječji osmijeh, od slatkice se pretvorila u senzualnu glumicu koja se ne libi skidati pred kamerama i po crvenim tepisima hodati u izazovnim outfitima.

Fanning klan sve je jače i jače ime Hollywooda
Foto: www.profimedia.hr

Fanning klan sve je jače i jače ime Hollywooda

I Dakota i Elle su uspješne manekenke, glumice i modeli, a svakom svojom novom ulogom ove djevojke dokazuju koliko su talentirane. Uz to što volimo gledati svaki njihov novi projekt, uvijek je lijepo vidjeti i obiteljsku slogu na crvenim tepisima. I Dakota i Elle zrače sestrinskom ljubavlju te su nerazdvojne prijateljice koje si pružaju podršku tijekom svakog od njihovih filmskih projekata. Vjerujemo kako im se smiješi duga i plodonosna karijera.

Slatkica iz blockbustera

Nekoć dječja zvijezda, danas zavodljiva dama: Tko je Dakota Fanning?

Sječaš li se slatke djevojčice iz mnogih hit filmova s početka 2000-ih? Naravno, radi se o plavokosoj Dakoti Fanning koja sada ima 27 godina i definitivno više nije slatka djevojčica s filmskog platna. Naime, lijepa Dakota pretvorila se iz dječje zvijezde u zavodjivu mladu ženu i glumicu koja se može pohvaliti zavidnom holivudskom karijerom. Kako je od malena bila izložena svjetlima reflektora, odrasla je na crvenim tepisima te postala modna ikona mlađe generacije, a mi smo se u našoj galeriji odlučili prisjetiti njezina zvjezdanog puta od djevojčice do odrasle žene.

zena.hr • Foto www.ptofimedia.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.