Najbolji teen filmovi koje uvijek rado gledamo - bez obzira na godine

Donosimo ti pet odličnih filmova koji će te vratiti u tinejdžerske dane, opustiti te i nasmijati

Najbolji teen filmovi koje uvijek rado gledamo - bez obzira na godine

Uvijek se rado prisjećamo tinejdžerskog razdoblja, a osim ludih outfita, smiješnih frizura i ljubavnih drama, taj period većina nas pamti i po dobrim filmovima i serijama uz koje smo voljeli provoditi svoje slobodno vrijeme.

Image

Zanimljive priče iza popularnih filmova za koje vjerojatno nisi znala da su istinite


Serije i filmovi iz kasnih 90-ih i dvijetisućitih u nama bude nostalgiju, ali i želju da se barem nakratko vratimo tom bezbrižnom razdoblju. Mnogi tinejdžerski filmovi i iz tog perioda i danas su vrlo popularni jer su klasici pa im se uvijek rado vraćamo, čak i ako su nam danas pomalo smiješni.

via GIPHY

Želiš li se nakratko vratiti u tinejdžerske dane, dobro se nasmijati i opustiti, u nastavku smo izdvojile pet odličnih teen filmova koje ćeš pogledati s guštom.

Foto: Instagram


Opasne djevojke

Ovaj je film osvojio brojne nagrade, a glavnu ulogu u njemu preuzela je Lindsay Lohan. Donosi priču o djevojci koja je odrasla u afričkoj divljini s roditeljima zoolozima, a kao 16-godišnjakinja prvi put kreće u srednju školu, ne znajući kakvi je sve izazovi tamo čekaju. U filmu se pojavljuju i Rachel McAdams i Amanda Seyfried i to u ulozi zločestih cura. 


10 razloga zašto te mrzim

Ovo je zasigurno jedan od najboljih i najkvalitetnijih tinejdžerskih filmova koji na pomalo ironičan način predočava probleme s kojima se tinejdžeri suočavaju u svojoj svakodnevici. Film je zapravo adaptacija Shakespeareovih tekstova, samo što se radnja ne odvija u renesansnoj Italiji, već u modernoj američkoj srednjoj školi u Seattleu. U glavnim ulogama našli su se fantastični Julia Stiles i nikad prežaljeni Heath Ledger. Ovo je jedan od onih filmova koje bismo mogle pogledati još bezbroj puta i nikada nam neće dosaditi.   


Ona je sve to

Ova tipična tinejdžerska romantična komedija donosi nam priču momku koji, nakon što ga je ostavila djevojka, mora pronaći nekoga za odlazak na maturalnu zabavu. S prijateljem se kladi kako će povesti najružniju djevojku u školi te je učiniti kraljicom. Ipak, nije računao na to da će se u nju zaljubiti... U glavnoj je ulozi zgodni Freddie Prinze Jr. za kojim su krajem devedesetih ludovale mnoge tinejdžerice.


Djevojke s Beverly Hillsa

Kultna tinejdžerska komedija iz davne 1995. donosi nam priču o jednoj od najpopularnijih djevojaka ugledne škole na Beverly Hillsu. Cher Horowitz (Alicia Silverstone) navikla je da dobiva sve što poželi, no ne uspijeva nagovoriti svog profesora da joj da višu ocjenu. Stoga s prijateljicama osmisli plan da će ga spojiti s jednom od njihovih profesorica kako bi postao sretniji i opušteniji. Ipak, stvari u životu nisu uvijek tako jednostavne niti zabavne kao što se njoj to čini. Film je zapravo svojevrsna modernizacija poznatog romana "Emma" legendarne spisateljice Jane Austen. 


Kraljica škole

Lola je tinejdžerica koja živi u New Yorku i misli da se cijeli svijet vrti oko nje. Sanja o tome da će jednog dana postati zvijezda, no nakon razvoda roditelja mora se s majkom preseliti u mali gradić, a prilikom dolaska u novu školu suočava se sa zatvorenim tinejdžerima provincijske škole pa uspijeva pronaći samo jednu prijateljicu. Uz sve to odluči se uključiti u borbu za glavnu ulogu u jednom školskom mjuziklu, a tu istu ulogu želi osvojiti i jedna od najbogatijih i najpopularnijih cura u školi. Istovremeno, Lola pokušava dobiti ulaznice za koncert svoje omiljene rock grupe, no to joj ne ide najbolje od ruke... Glavnu ulogu u ovom filmu preuzela je tada vrlo popularna tinejdžerska zvijezda Lindsay Lohan, koja je u ovom filmu pokazala i svoj glazbeni talenat.