Bez kompromisa

Oprez: Situacije u kojima odmah trebaš prekinuti 'igru pod plahtama'

Iako bi seks trebao biti u najamnu ruku ugodno i lijepo iskustvo, ponekad sve skupa umjesto ekstazom završi velikim fijaskom. Spriječi katastrofu i nauči kako i kada trebaš reći - stop!

fashion-model-4511680_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Najčešće to bude scenarij sličan ovome: sve počne obećavajuće, zavođenje, predigra… Ali onda, usred same akcije shvatiš da nešto nije kako bi trebalo biti. Jednostavno, umjesto uzbuđenja obuzme te taj neki čudan osjećaj da se događa nešto vrlo pogrešno. Nimalo sexy, zar ne?

Image
Foto: Unsplash

Prema stručnjacima, do takvih situacija najčešće dolazi u dva slučaja: kad se prelaze nečije osobne granice ili kod "šumova" u komunikaciji. Kako god bilo, evo koje stvari su totalni tun off - i zato ih, bez pardona, treba na vrijeme zaustaviti.

Bol umjesto užitka

Već znaš da kod uobičajenih poza ne i trebala osjećati bol niti nelagodu- ova je neugodna pojava znak da nešto nije u redu. Neke žene radije će trpjeti nego reći kako im neki položaj ne odgovara, jer vide koliko se partneru sviđa kako se stvari razvijaju. Ne moramo puno objašnjavati koliko je to loše - a osim toga, bolni odnos može biti pokazatelj da postoji neki ozbiljni zdravstveni problem.

Pod pritiskom

Možda si pristala isprobati neke nove stvari u krevetu dok si bila u takvom raspoloženju, ali sada , usred akcije, osjećaš se nekako loše. Ovo je znak da ste prešli granicu, a da ti zapravo nisi bila spremna na ovaj korak - niti češ to možda ikad biti.

Eksperimentiranje pod plahtama trebalo bi biti opušteno i zabavno - ako se jedna strana osjeća kao da je pod pritiskom, ako osjeća da radi nešto što zapravo ne želi, onda će izostavi svaki užitak. A posljedice na psihu mogu biti i štetne i dugoročne.

Ne čita ti misli

Prije svega među partnerima koji se još ne poznaju dovoljno dugo, alii među onima koji su godinama u braku, nerijetko se događa da je seks loš zbog - loše komunikacije. Naime, ako ne kažeš što ti se sviđa, a od čega ti se možda diže želudac- kako to tvoj partner može znati? On će možda na temelju prošlih iskustava ili "znanja" koje je pokupio na internetu biti uvjeren kako izvodi maestralne poteze, dok ćeš ti zuriti u strop i u glavi slagati popis namirnica za kupnju. U toj ste situaciji oboje gubitnici, jer ovo je razlog zašto nema strasti - najvažnijeg začina dobrog seksa.

Dakle, uvijek radije reci ili pokaži što želiš, ali učini to tako da paziš na njegove osjećaje. Tvoj cilj nije srušiti mu samopouzdanje, nego mu pomoći postati boljim ljubavnikom - na obostrano zadovoljstvo.