Image
Foto: www.profimedia.hr
Cher
Foto: www.profimedia.hr

Cher

Cher je neosporna kraljica zabavne industrije. Glumica, producentica i pjevačica, oskarovka i žena koja se može pohvaliti s činjenicom da je u uzastopnih šest desetljeća imala broj jedan hit na glazbenim listama, Cher je svakako legenda show businessa. No, osim po profesionalnim uspjesima i moćnom glasu, poznata je i po svojim doista jako brojnim pastičnim operacijama koje je, procjenjuje se, platila oko 750.000 dolara. Naime, Cher je tijekom svoje karijere izvadila rebra kako bi imala tanji struk, podvrgla se operaciji kapaka, nosa i kostiju lica, nebrojeno puta je ubrizgala botoks i išla na facelift, a povećala je i grudi.

La Toya Jackson
Foto: www.profimedia.hr

La Toya Jackson

La Toya Jackson, sestra kralja popa, još je jedna pripadnica obitelji Jackson koja je apsolutna ovisnica o estetskoj kirurgiji. Teško je uopće naći dio tijela koji nije operirala, a sveukupni rezultat svih tih operacija pomalo je zastrašujuć izgled i tijela i lica. La Toya je nekoliko puta zatezala lice kao i operirala nos do mikro veličine, a operirala je i očne kapke, povećala grudi, smanjila struk i dala naglasiti jagodične kosti. Sve to koštalo ju je "sitnicu" - oko pola milijuna dolara.

Michael Jackson
Foto: www.profimedia.hr

Michael Jackson

Michael Jackson je legenda pop glazbe i jedan od najuspješnijih pjevača svih vremena, no i kontroverzna ličnost uz koju se vežu mnogi tračevi i skandali. Od optužbi za pedofiliju, pa sve do brojnih estetskih operacija koje su mu podarile pomalo zastrašujuć izgled bijele lutke golemih ustiju. Naime, Michael je prvo dao izbijeliti kožu (iako to nikada nije javno priznao), a znamo da je operirao i usta, nos i jagodice lica, kao i očne kapke i obrve. Na operacije je tijekom svog života potrošio oko milijun dolara.

Donatella Versace
Foto: www.profimedia.hr

Donatella Versace

Donatella Versace, dizajnerica i vlasnica jedne od najslavnijih talijanskih modnih kuća, Versace, znana je po svojim brojnim operacijama koje su joj unakazile lice. Donatella se počela operirati 1990-ih, a iako je isprva planirala samo jednom povećati usne, zahvat nije bio obavljen dobro, pa je uslijedila još jedna operacija, pa još jedna i tako u nedogled. Zna se da je napravila i nekoliko facelifta, kao i da je velika ljubiteljica botoksa i filera, a sveukupno se procjenjuje da je na svoje plastične operacije potrošila oko 250.000 dolara. Kada su je novinari pitali kako komentira ljude koji ju nazivaju voštanom figurom, odgovorila je - "Ja ionako nisam fan prirodnosti".

Mickey Rourke
Foto: www.profimedia.hr

Mickey Rourke

Mickey Rourke je nekoć bio seks-simbol i zavodnik za kojim su uzdisale žene diljem svijeta, no danas izgleda ovako - neprepoznatljivo. Sve može zahvaliti brojnim operacijama lica na koje je odlazio, kao i svojoj boksačkoj karijeri u kojoj je jako puno puta slomio nos i čeljust, pa mu se konstrukcija kostiju lica promijenila i deformirala. Navodno je otišao na čak 6 faceliftinga, kao i na 4 operacije nosa, a platio je to oko 40.000 dolara. Rezultat procijeni sama.

Pete Burns
Foto: www.profimedia.hr

Pete Burns

Pete Burns je pokojni britanski pjevač, tekstopisac i televizijska ličnost, a pri kraju svog života nije pažnju javnosti plijenio glazbenim uspjesima već svojim zastrašujućim izgledom. Naime, Burns je bio teški ovisnik o estetskoj kirurgiji, a tijekom života je nekoliko puta povećavao usne, smanjivao nos i operirao jagodične kosti na licu. Osim toga, zatezao je kožu te obožavao androgini izgled, pa je često posezao za operacijama koje su naglašavale njegovu žensku stranu. Iznos kojim je platio sve te operacija vrti se oko desetak tisuća dolara, što je u usporedbi s nekim drugim imenima na ovoj listi, još i jako skromna cifra.

Jocelyn Wildenstein
Foto: www.profimedia.hr

Jocelyn Wildenstein

Jocelyn Wildenstein vjerojatno je najpoznatija žrtva plastičnih operacija na svijetu. Ovu ovisnicu o estetskoj kirurgiji nazivaju i "Ženom-mačkom" i to zbog njezinih iskrivljenih proporcija lica i očiju. Navodno je opsesija ove dame da se operira krenula zbog toga što je željela udovoljiti svom suprugu koji je jako volio mačke. Odlučila se tako i sama, uz pomoć plastičara, pretvoriti u jednu, a danas izgleda apsolutno neprepoznatljivo. Ipak, nekoliko je puta izjavila kako nikada ne planira stati s operacijama te da se želi operirati na redovitoj bazi sve do smrti. Sve skupa, procjenjuje se da je za svoje umjetno lice dala više od 6 i pol milijuna dolara.

Kylie Jenner
Foto: www.profimedia.hr

Kylie Jenner

O operacijama Kylie Jenner neprestano se priča. Iako ljepotica i najmlađa milijarderka svijeta nikada nije priznala da je operirala bilo što drugo osim usana, s Mjeseca je jasno da je to laž kada se usporede njezine slike iz rane mladosti i ove danas, kojima pali i žari društvenim mrežama.Cijene svih njezinih operacija kojima je postigla današnji seksi izgled procjenjuju se na 2 milijuna dolara, što je doista pozamašna svota, osobito kada uzmemo u obzir da Kylie ima tek 24 godine, a da je već gotovo u potpunosti napravljena od plastike.

Nicki Minaj
Foto: www.profimedia.hr

Nicki Minaj

Nicki Minaj, jedna od najuspješnijih reperica današnjice, može se pohvaliti nevjerojatno savršenim oblinama i tijelom, ali i licem koje kao da je netko izlio iz kalupa. Naime, savršeno simetričan izgled tijela i lica glazbenice nije zapravo djelo majke prirode već dobrih estetskih kirurga. Smatra se kako je Nicki u svoj savršeni izgled uložila cijelo bogatstvo, odnosno preko 100.000 dolara. Zahvati su uključivali povećanje grudi i stražnjice, oblikovanje bokova, liposukciju, operaciju nosa kao i izbjeljivanje kože.

Victoria Beckham
Foto: www.profimedia.hr

Victoria Beckham

Bivša Spajsica, a danas ikona stila i dizajnerica, Victoria Beckham, definitivno nije najoperiranija osoba na našoj listi, ali je i jedina koja je javno priznala kako joj je žao što je ikada otišla kod plastičara! Naime, Victoria je u svojim ranim 20-ima prvo povećala grudi za nekoliko brojeva, a zatim je imala i komplikacije u vezi operacije, pa se ponovno morala podvrgnuti istom zahvatu ne bi li se sve dovelo u red. Priznala je kako joj je žao što je to ikada išla raditi jer joj je bilo otežano dojenje, a dugo je trpila i bolove u prsima. Na kraju je svoje silikone izvadila, a sve skupa ju je cijela ta neslavna priča stajala oko 15.000 dolara.

Je li se isplatilo?

Lica koja vrijede milijune: Slavni koji su 'masno' platili plastične operacije (makar ne bi rekli)

Znamo da je Hollywood mjesto koje ne tolerira prirodno starenje, pa su mnogi celebovi tijekom svojih dugih karijera posegnuli za najlakšim oruđem koje osigurava vječno mladolik izgled - estetskom kirurgijom. Goleme iznose tako su plaćali za zaglađivanje bora lica, podizanje kože, povećanje usnica i smanjivanje noseva, no je li im se na kraju svo to ulaganje isplatilo? Nekima je, a nekima nije. Pogledaj našu galeriju i saznaj koje su to zvijezde među najrastrošnijima kada je riječ o plaćanju plastičara.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.