Knjiga tjedna: Gdje šuma susreće zvijezde - Glendy Vanderah

Pametan i neobičan roman, s primjesama znanstvene fantastike, odličan je izbor ako si želite okupirati misli u vrijeme samoizolacije

Knjiga tjedna: Gdje šuma susreće zvijezde - Glendy Vanderah

Joanna Teale, mlada ornitologinja koja je pobijedila rak i posvetila se radu na doktoratu, boravi u ruralnom dijelu Illinoisa tijekom svog istraživanja i pokušava se vratiti u život kakav je imala prije borbe s opakom bolešću i potpune masektomije. Njezina je osamljena rutina prekinuta kad se pred vratima njezine kolibe pojavi bosonogo i modricama prekriveno dijete.

Djevojčica Ursa tvrdi da je došla sa zvijezda te da joj je zadaća ispuniti pet čuda kako bi se mogla vratiti kući. Jo, zabrinuta za dijete i njezin smještaj, nevoljko joj dopušta da ostane s njom – barem dok ne otkrije istinu o Ursinoj prošlosti. Kako bi riješila misterij zalutale djevojčice traži pomoć susjeda Gabriela, no što više vremena provode u Ursinu društvu nailaze na sve više pitanja. Kako je malena djevojčica sposobna čitati i razumjeti Shakespearea, zašto se dobre stvari događaju u njezinoj prisutnosti?

Zajedno, ova tri lika kreću na putovanje kroz radnju koja je prepuna različitih osjećaja, od straha, tuge, nelagode i bespomoćnosti do nade, sreće i ljubavi. Svi ovi osjećaji stvaraju čudesnu priču kroz koju ćete se zaljubiti u njezine protagoniste, ali i sporedne likove te se ugodno iznenaditi razvitkom malene obitelji nastale na gotovo urušenim temeljima i teškim odlukama.

Glendy Vanderah radila je kao specijalistica za ugrožene vrste na području američke savezne države Illinois prije nego se posvetila pisanju. Gdje šuma susreće zvijezde njezin je prvi roman. Podrijetlom iz Chicaga, danas živi na imanju u ruralnom dijelu Floride sa suprugom, pticama, leptirima i divljim cvijećem.Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.