Kako instalirati printer?

Instalacija printera je vrlo jednostavna i gotova je za nekoliko minuta. Iako većina proizvođača uz pisač daje i detaljne upute o instalaciji, ponekad one nisu dovoljno jasne ili su od modela koji ne odgovara isporučenom pisaču.

Kako instalirati printer?

Krenimo redom. Nakon što ste izvadili pisač iz kutije najprije trebate instalirati glavu i tinte u pisač. Ovo je vrlo jednostavan posao, uključite pisač u napajanje i otvorite poklopac da biste pristupili mjestu u koji se stavljaju tinte i glava.

Prije nego ih stavite u pisač, provjerite da li ste maknuli sve zaštite koje se nalaze na tintama, glavi i u unutrašnjosti pisača. Sljedeći korak je spajanje pisača s računalom. Novi pisači se spajaju na računalo putem USB-a pa će vam trebati USB kabel koji se još uvijek kod nekih modela ne isporučuje s pisačem, stoga je prilikom kupovine uvijek preporučljivo pitati prodavača da li se u paketu nalazi i taj kabel.

Nakon što ste uključili kabel u računalo s priloženog CD-a pokrenite instalaciju upravljačkih drivera. Na kraju instalacije možda ćete trebati kalibrirati glave pisača. Ovo se radi tako da nakon instalacije drivera pisač ispiše testnu stranicu s raznim linijama, a na vama je da ručno podesite glave na linije koje se čine najravnije na papiru. Nakon kalibracije instalacija pisača je izvršena i spremni ste za njegovu upotrebu.