Svakoga dana svjedočimo otvaranju i zatvaranju restorana diljem svijeta, no neki ipak uspijevaju izdržati test vremena. Test vremena uspješno polaže i RTL-ov najdugovječniji kulinarski show 'Večera za 5 na selu', čiju novu sezonu možete gledati od 29. kolovoza!
Restoran Sobrino de Botín otvoren je 1725. godine, a osnovali su ga Francuz Jean Botin i njegova supruga. Izvorno je poznat kao Casa Botín, a nakon što ga je naslijedio Botínov nećak, Candido Remis ime je promijenjeno u Sobrino de Botín.
Rekordni restoran još uvijek koristi izvorne recepte i održava plamen u pećnici bez prekida već gotovo tri stoljeća. Smješten u srcu Madrida, Botín je prošao kroz nekoliko obnova iako su izvorne značajke sačuvane.
U njihovim obrocima uživali su Ernest Hemingway, Benito Pérez Galdós, Graham Greene i María Dueñas. A jedan od najistaknutijih španjolskih slikara, Francisco de Goya kao tinejdžer je radio u restoranu kao perač posuđa 1765. godine.
Početkom dvadesetog stoljeća restoran je preuzela obitelj González, koja i danas vodi posao.