#girlcandream: Uz pomoću bojica stvori svoj savršeni par Manolo Blahnik cipela

Sigurne smo da je ovo aktivnost kojom bi se za vrijeme izolacije bavila i sama Carrie Bradshaw

#girlcandream: Uz pomoću bojica stvori svoj savršeni par Manolo Blahnik cipela

Za vrijeme izolacije sve smo se prihvatile nekog novog hobija. Dok jedne čitaju, druge pišu, slažu puzle ili igraju društvene igre. Još jedna od popularnih aktivnosti koje ti mogu donijeti unutarnji mir i zaokupiti te na nekoliko sati je bojenje. A ima li bolje motiva za bojenje od slavnih Manolo Blahnik cipela?

Image

Savršeni modeli proljetnih cipela koje jedva čekamo nositi kada sve ovo prođe


Upravo nam je ovaj španjolski brend poznat po šarenim, zaigranim, ali u isto vrijeme i elegantnim cipelama ponudio savršeno rješenje za duge dane u izolaciji. Svi se sjećamo koliko je ove potpetice obožavala Carrie Bradshaw u kultnoj seriji 'Seks i grad', no čak ni ona nije imala priliku dizajnirati svoj par kao što ju sada imaš upravo ti. Tim dizajnera Manolo Blahnika objavio je originalne modele cipela u obliku jednostavnih ilustracija koje ti omogućuju da se prepustiš mašti i stvoriš jedinstveni par štikli kakve nitko na svijetu nema. Zato brzo pronađi model koji ti se sviđa, dohvati bojice i pusti mašti na volju.


Ako ćeš se okušati u ovoj zabavnoj aktivnosti, svoje kreacije podijeli na društvenim mrežama i ne zaboravi nas na fotografijama označiti kako bi sve zajedno mogle uživati u njima.

Nerina, Jesen/zima 2011.

ImageModel Nerina spaja dva velika izvora inspiracije za Manolo Blahnik –modu 18. stoljeća i afričku kulturu. Dramatična forma i delikatni čipkasti detalji savršeno prikazuju prvi, a uzorak geparda odaje počast drugome. 

Image

Linus, Jesen/zima 2013.-2014.

ImageProteklih pet desetljeća ples je često spominjan pojam u mnogim Manolo Blahnik kolekcijama. Odvažni Linus model je savršena čizmica monokromnog uzorka s intenzivnim narančastim detaljima.

Image

Ossie, Proljeće 1971.

ImageOssie je jedan od najranijih modela ovog španjolskog dizajnera. Stvorena je 1971. za Ossieja Clarka kada je legendarni engleski dizajner pozvao Blahnika da uz njegovu modnu kolekciju dizajnira popratne cipele.

Image

Tamusa, Proljeće/ljeto 2015.

ImageTamusa cipele inspirirane su obožavanim ljetnim odlascima na Siciliju i Capri. Ovaj chic originalni model napravljen je od crne lanene tkanine s koraljnim detaljima i izgleda kao pravi ljetni statement komad.

Image

Bohu, Proljeće/ljeto 2012.

ImageMinimalna Bohu sandala odaje počast jednom od Manolovih najdražih umjetnika, Henriju Matisseu. Temelji se na Matisseovim likovima u pokretu koji ovoj delikatnoj cipeli daju vrlo poseban izgled. 

Image

Toubid, Proljeće/ljeto 2009.

ImageSandale Toubid odaju počast intrikatnim ilustracijama Ernsta Haeckela, slikara, biologa, profesora i filozofa iz 19. stoljeća. Haeckel je objavio na stotine crteža flore i faune koji su poslužili kao inspiracija samom Manolu. 

Lyonnia, 2001.

ImageU čast britanske prirode i njezine ljepote, Manolo je stvorio Lyonnia sandale. Inspiraciju je crpio iz vrta ružičastih ruža prijatelja i fotografa Cecila Beatona koji je jednostavno obožavao cvijeće i cvjetne motive, što se može vidjeti iz njegovih radova.

ImageSve ove ilustracije i još nekoliko drugih možeš pronaći i preuzeti na službenoj stranici Manolo Blahnik