Sjećaš li se Horatia Cainea?

Najpoznatiji televizijski CSI agent slavi rođendan! Ovo je njegova priča

Slavni glumac David Caruso domaćoj je publici najbolje znan kao agent Horatio Caine iz TV serijala "CSI: Miami". S obzirom da mu je popularnost na ovim prostorima doista velika, odlučile smo ti približiti njegovu zanimljivu životnu priču.

David Caruso
Foto: Profimedia.hr

Malo je televizijskih lica toliko prepoznatljivo kao što je to ono Davida Carusoa, američkog glumca crvenkaste kose koji nas je osvojio u legendarnom "CSI: Miamiju", kriminalističkoj TV seriji u kojoj je tumačio agenta Horatia Cainea, detektiva za kojeg se čini kako nikad ne skida sunčane naočale s nosa. Osim po ovoj ulozi, Davida Carusoa pamtimo i kao filmskog producenta, ali i po ulogama u "Newyjorškim plavcima" gdje je početkom 1990-ih također glumio policajca, ali i po filmovima "Rambo", "Oficir i džentlmen", "Poljubac života" i "Kralj New Yorka".

Inače, David Caruso je rođen je u Forest Hillsu u Queensu kao sin knjižničarke Joan i urednika novina Charlesa Carusoa. Iako je završio fakultet, i to onaj pravni, nikada se nije planirao baviti tim pozivom već je oduvijek ganjao svoje snove o uspješnoj filmskoj karijeri. Prvi puta se na filmu pojavio 1980., a ostalo je povijest – nanizao je brojne uspješne izvedbe, no jedna mu je obilježila život – ona Horatia Cainea u „CSI: Miamiju“.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ta uloga donijela mu je planetarnu slavu i prepoznatljivost te ga preko noći pretvorila u najslavnijeg detektiva svijeta. Sam fiktivni lik Horatia Cainea postao je sinonim na misterioznost, a zaštitni znak su mu bile tamne sunčane naočale i tamna odijela. Zahvaljujući toj ulozi i iznimnoj popularnosti serije, Caruso je po snimljenoj epizodi dobivao honorar od 375 tisuća dolara! Zbog toga je u jednom trenutku bio i među najplaćenijim glumcima Hollywooda. David je u seriji glumio do 2012. godine, a nakon toga se odlučio povući iz javnosti i svijeta glume – no njegova baza fanova uopće se ne smanjuje.

Zapravo su gledatelji danas 66-godišnjeg Davida imali priliku upoznati mnogo prije pojavljivanja u "CSI-u". Još početkom 90-ih godina bio je proglašen najprivlačnijim muškarcem na svijetu, unatoč tome što mu zbog neobične boje kose i građe koja nije bila atletska nisu predviđali uspješnu karijeru.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Iza njega su tri braka, prvi put se ženio 1979. godine s Cheri Maugans, s kojom je u braku bio do 1983. godine. Tada je bio upoznao Rachel Ticotin, s kojom se vjenčao odmah nakon rastave sa Cheri, a godinu dana kasnije dobili su djevojčicu kojoj su dali ime Greta. David i Rachel u braku su proveli tri godine, a treći brak sklopio je sa stjuardesom Margaret Buckley, koja nije imala veze sa svijetom show businessa i nekoliko je puta naglasio kako mu je drago zbog toga. Međutim, ni taj brak nije bio dugog vijeka jer su se rastali nakon tri godine zbog afere koju je on imao s instruktoricom joge.

No, tu njegovom turbulentnom životu nije kraj. Naime, David je upravo na setu "CSI Miamija" upoznao Lisu Marquez s kojom je počeo vezu i s vremenom dobio dvoje djece. Čini se kako u ljubavi stvarno nije imao sreće, jer je na kraju završio s njom na sudu jer ga je tužila za nanošenje duševne boli i zbog prevare. Tvrdila je da ju je psihički zlostavljao, kontrolirao, bio posesivan i ljubomoran. On je nju optužio da ga je varala s osobnim asistentom, kao i s najboljim prijateljem. Priča je završila tako da je David morao Lisi platiti milijunski iznos.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Pred sam kraj snimanja serije i neki od ostalih kolega sa seta tvrdili su da se David ponaša razmaženo i da s njim nije lako raditi. David se nakon uloge Horatija povukao daleko od svjetla reflektora i odlučio živjeti svoj život u miru i privatnosti, daleko od crvenih tepiha. Danas ga vidimo tek kada ga paparazzi snime na ulicama Los Angelesa u kojem i dalje živi.

Kako god bilo, mi ćemo zauvijek voljeti Carusoa kao glumca koji je udahnuo život u lik Horatia Cainea, najšarmantnijeg, ali i najneobičnijeg televizijskog detektiva. Uostalom, kako bismo mogle zaboraviti onaj legendarni pogled preko sunčanih naočala?

Image
Miljenica publike

Prekrasna Julia Roberts: Vlasnica najljepšeg holivudskog osmijeha slavi rođendan