Stiglo nam je razdoblje prehlada i gripa, a s njima i potreba za dodatnim jačanjem imuniteta pri čemu su med i pčelinji proizvodi neizostavni. Zanimljivo je spomenuti da srce svakodnevno ispumpa od 13 do 14 000 litara krvi za što troši mnogo glukoze kojom je med izvanredno bogat pa bi se ova namirnica doista trebala naći na našim jelovnicima.
Iz slavonskog mjestašca Tikveš, u srcu zaštićenog parka prirode Kopački rit, pčelarska obitelj Gusak proizvodi pčelarske proizvode i med Tikveško blago s mnogo ljubavi i poštovanja prema pčelama i prirodi. Eko pčelarstvo Gusak izabralo je lokaciju gdje nema opasnosti od bilo kakvog zagađenja. Košnice su izrađene od prirodnih materijala i bojane isključivo eko bojama. Saće se izrađuju od vlastitog ekološkog voska. U tikveškim šumama se, uz marljiv rad pčelica, proizvode dvije vrste meda - bagrem te mješavina šumskog i livadnog meda, propolis, cvjetni prah i rijetko kvalitetna matična mliječ te pčelinja bomba.
Četiri čitateljice koje daju najbolji odgovor na pitanje:
Zašto volim med?
dobit će na poklon med Tikveško blago Eko pčelarstva Gusak
.