Čuvari šume: Tajanstveni svijet 3D

Tvorci filma Ledeno doba i Rio otkrivaju vam čarobni svijet šume

Čuvari šume: Tajanstveni svijet 3D

Djevojčica se nađe u dubokoj šumi, na mjestu gdje se sile dobra bore protiv sila zla. Povezuje se sa skupinom neobičnih likova kako bi spasila njihov, ali i naš svijet! Sinkronizirano na hrvatski.

Film "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" je 3D CG avanturistička komedija koja otkriva fantastičan svijet kakvog još niste vidjeli. Autori filmova Ice Age i Rio donose nam film "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" i priču o neprekidnoj borbi između sila dobra (koje održavaju prirodni svijet na životu) i sila zla (koje ga žele uništiti). Kad se tinejdžerka nađe čudom prenesena u ovaj tajni svijet, udruži se s grupom ratnika i komedijanata ne bi li spasila taj svijet… kao i ovaj naš.

Redatelj Chris Wedge i njegov tim u Blue Sky Studios (čiji je Wedge jedan od osnivača) dosegli su novu razinu realizma, akcije, avanture i detalja filmom "Čuvari šume: Tajanstveni svijet".

shimmer fallbackshimmer fallback


Wedge je inspiraciju za epski film "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" našao 1998. godine kad je otišao na izložbu slika šumskih kraljevstva nastalih prije stotinjak godina. Wedge kaže: "Te su slike bile čarobni uvid u minijaturne civilizacije koje žive u drveću i grmlju. Ti su svjetovi izgledali veličanstveno i odmah sam pomislio da se u njima krije veliki film."

Svijet filma "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" ujedinjuje stvarnost i fantastiku, šuma je to kakvu još niste vidjeli, u kojoj je sjeme golemo, kamen poput planine, cvijet divovski složen, a leptir leteća tapeta.

U tom svijetu Wedge isprepliće scene spektakularnih borbi s intimnim i emotivnim odnosima likova, a sve začinja humorom, zabavom i romantikom. Vizualna čuda ovog filma su revolucionarna, a animirani spektakl, realizam, akcija i avantura čine film "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" i njegove likove epskima.  

shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


Wedge je tijekom postprodukcije rekao da je ponosan na ekipu filmaša, a posebno na rezultat koji je postigao scenograf Greg Couch, koji je ujedno jedan od prvih njegovih suradnika na ovom filmu: “Gregov je rad prepun boja, čaroban i zadivljujuć. Knapp nam se pridružio kao umjetnički direktor i bio zadužen za likove, boje, okoliš, teksture, priču i osvjetljenje. Pretvorio je svima dobro poznato okružje šume u neki strani svemir u kojem su boje žarkije, svjetlost intenzivnija, a vegetacija se kreće kao da je svjesna da je živa."

Svijet filma "Čuvari šume: Tajanstveni svijet" promatramo kroz oči Maje Katarine (kojoj je draže da ju zovu M.K.), inteligentne, duhovne i tvrdoglave sedamnaestogodišnjakinje koja kreće na putovanje života. Vraća se rodnom domu da bi se približila otuđenom ocu, profesoru Bombi, no nema strpljenja slušati njegove beskrajne priče o nevidljivim ljudima koji žive u šumama. No, kad se čarolijom transportira u svijet Listaša, sagleda svijet iz novog kuta. Da bi pronašla put kući M.K. mora ne samo povjerovati u taj svijet već ga mora i pomoći spasiti.

shimmer fallback


shimmer fallback


Chris Wedge (redatelj i autor priče) dobitnik je Oscara, redatelj, producent i suosnivač Blue Sky Studios. Karijeru je započeo kao animator, radio je za MAGI/SynthaVision na Disneyevom filmu Tron (1982.), režirao dijelove Joe’s Apartment (1996.) te surađivao na brojnim dugometražnim filmovima i reklamama.

Wedge potpisuje scenarij i režiju prvog filma Blue Sky-a, Bunny (1998.), koji je dobio Oscara za najbolji kratkometražni animirani film. To je prvi film na kojem je korištena radiosity, napredna tehnologija ambijentalnog osvjetljivanja Blue Sky-a. Zatim je režirao Ice Age (2002.) koji je bio nominiran za Oscara i Robots (2005.). Bio je izvršni producent Ice Age: The Meltdown (2006.) koji je donio više od 638 milijuna dolara zarade, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who! (2008.); Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (više od 887 milijuna dolara); Rio (2011.) i Ice Age: Continental Drift.

shimmer fallbackIzvorno ime: Epic 3D
Redatelj: Chris Wedge
Uloge: Ana Vilenica, Marko Makovičić, Livio Badurina, Mladen Vasari
Žanr: animirana avantura
Trajanje filma: 102 minuta
Godina: 2013
Država: SAD

Film se prikazuje pretpremijerno od 30.05. do 05.06.2013. Početak prikazivanja: 06.06.2013.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.