#ColorOurCollections: Preko 100 muzeja, knjižnica i galerija nude digitalne umjetnine koje možeš isprintati i obojiti u vlastitom domu

Iako se inače smatra hobijem za djecu, bojenje može imati odličan terapeutski učinak, a uz ovu ponudu umjetnina sigurno ćeš i nešto novo naučiti

#ColorOurCollections: Preko 100 muzeja, knjižnica i galerija nude digitalne umjetnine koje možeš isprintati i obojiti u vlastitom domu

Sada kada smo svi u samoizolaciji, svakodnevno tražimo načine kako da se zabavimo i maknemo misli s problema. Mnoge od nas odlučile su se na gledanje filmova, igranje video igara, slaganje slagalica ili crtanje. Još jedan odličan način za to je bojenje. Istraživanja su pokazala kako bojenje zbilja pomaže u opuštanju uma, a ne zahtijeva previše truda. 


Preko 100 muzeja, galerija i knjižnica se na društvenim mrežama ove godine pridružilo pokretu #ColorOurCollections u kojem objavljuju umjetnine iz svog repertoara u obliku PDF datoteka. Neke od poznatih institucija koje su se pridružile su The Getty, The Smithsonian, Botanički vrt u Denveru, Javna knjižnica u Torontu, Nacionalna knjižnica Francuske, kao i mnoga sveučilišta poput onog u Minnesoti, Melbourneu i slavnog Cambridgea. Ukupno je preko 500 kolekcija skupljenih tijekom godina. 


Sve ove institucije omogućile su nam preuzimanje umjetnina u obliku PDF datoteka kako bi se mogle opustiti i uživati bojeći ih. Jednostavno posjeti službenu stranicu #ColorOurCollections i pronađi kolekciju koja ti se sviđa. Preuzmi ju na svoje računalo i isprintaj. Uzmi svoje najdraže drvene bojice ili flomastere i kreni u avanturu bojenja. 

Osim na službenoj stranici, institucije na društvenim mrežama koriste oznaku #ColorOurCollections kako bi ti približili još više sadržaja. Jednostavno pretraži svoju omiljenu društvenu mrežu s ovim hashtagom. Još jedna odlična ideja je napraviti slikovnicu za svoje dijete i usput ga educirati o poznatim umjetničkim djelima. 


No ako ti se bojenje ne čini zanimljivo, ali i dalje želiš uživati u umjetninama, imamo nešto i za tebe. Mnogi muzeji i galerije otvorili su svoja vrata za online šetnje i razgledavanje. O kojim se sve muzejima radi i kako se točno prošetati njima, pročitaj u nastavku.

Image

Kultura i umjetnost nikad nisu bile dostupnije: U ovim izložbama i koncertima možeš i online uživati