Cagatay Ulusoy ili ipak šarmer Bali-beg? Tko su najzgodniji turski glumci?

Çagatay Ulusoy danas slavi 30. rođendan. Idealna prilika je to da se prisjetimo njegovih kolega poput Buraka Özçivita, Kivança Tatlituga, Cana Yamana i ostalih frajera

Cagatay Ulusoy ili ipak šarmer Bali-beg? Tko su najzgodniji turski glumci?

Nakon što se turska serija 1001 noć prije točno deset godina počela emitirati na našoj televiziji, utkala je put svim ostalim turskim serijama kojih je s godinama bilo sve više. Odlična gluma, originalne priče i nova kultura koju smo upoznali kroz serije samo su neki od razloga zbog kojih smo ih toliko zavoljeli, ali jedan od glavnih razloga zasigurno su zgodni turski glumci, koji su nas osvojili već od prve serije. 

Image

Šuška se da je izabran novi James Bond. Tko je tvoj 007 favorit?Jedan od poznatih turskih zavodnika i miljenik ženske publike je i Çagatay Ulusoy, poznat po ulozi Emira Sarrafoglu u seriji . 23. rujna slavi 30. rođendan, a osim što se pojavio u brojnim serijama i filmovima, izgradio je i zavidnu karijeru modela. 


Çagatay Ulusoy rođen je u Istanbulu 23. rujna 1990. Majka mu je iz Bosne, a otac mu je, iako je porijeklom Turčin, veći dio života proveo u Bugarskoj. Çagatay, koji se smatra jednim od najzgodnijih turskih glumaca, još je u djetinjstvu bio visokog rasta i fizički vrlo snažan, pa se počeo baviti košarkom, koja je u Turskoj vrlo popularan sport. Košarka ga je toliko privukla da je čak neko vrijeme mislio postati trener, ali njegovi su se životni planovi promijenili.


Nakon škole upisao je fakultet za dizajnera krajolika, a u slobodno je vrijeme igrao košarku za sveučilišnu momčad i paralelno krenuo u glumačku školu. Uz sve to, u dobi od 19 godina počeo je raditi i kao model, a 2010. godine pobijedio je na natjecanju u Turskoj i proglašen je najboljim modelom Turske. Iste večeri kada je proglašen najboljim modelom godine, dobio je prvu ponudu za glumački posao, i to u TV seriji Djevojka imena Feriha.


Nakon što se romantična ljubavna priča počela prikazivati na turskim ekranima, Çagatay Ulusoy postao je vrlo popularan u zemlji, a ubrzo i diljem svijeta. Nakon toga pojavio se u brojnim serijama i filmovima, a vidjeli smo ga u svim izdanjima - s drugom i kratkom kosom, s brade i bez brade, pa čak i ćelavog - i sa svakim svojim lookom ostavio nas je bez daha.


Ali on nije jedini koji nas je oborio s nogu - prisjetile smo se još nekih turskih glumaca koji su nas očarali. A u anketi i ti možeš iznijeti svoje mišljenje - koji je od ovih turskih zavodnika tvoj favorit.

Koji je turski glumac najzgodniji?

Çagatay Ulusoy

Burak Özçivit

Kivanç Tatlitug

Can Yaman

Alp Navruz

Mehmet Günsür

Kaan Urgancioglu

Aras Bulut Iynemli

Gürbey Ileri

Free Survey Maker
Burak Özçivit


Popularni Bali-beg, Burak Özçivit oduševio nas je kada se pojavio u seriji i od tada mami uzdahe žena diljem Hrvatske, ali i diljem svijeta. Turski model i glumac rođen je 24. prosinca 1984., a svoju karijeru u modelingu započeo je 2003. godine, kada je izabran za top modela Turske i kada je počeo raditi s agencijama. 2005. godine izabran je za drugog najboljeg model svijeta. Svoju glumačku karijeru započeo je televizijskom serijom Eksi 18, a tijekom svoje glumačke karijere dobio je brojna priznanja.

Kivanç Tatlitug


Plavooki ljepotan koji svoje korijene vuče iz Bosne, Kivanç Tatlitug još je jedan turski zavodnik na našoj listi. Rođen 27. listopada 1983., Kivanç je turski glumac, model i bivši košarkaš te je jedan od najbolje plaćenih glumaca u Turskoj i dobitnik mnogih nagrada, uključujući tri nagrade Zlatni leptir i kino nagradu Yeşilçam. Tatlitug je 2002. godine pobijedio na izborima za najboljeg modela Turske i najboljeg modela svijeta, a  etablirao se kao vodeći turski glumac s ulogama u nekoliko vrlo uspješnih televizijskih serija, među kojima su Bijeg, Strasti Orijenta te Nebo i zemlja.

Can Yaman


Turski Jason Momoa, Can Yaman turski je glumac i model rođen 8. studenog 1989., a korijene vuče s Kosova i Makedonije. Osnovnu školu završio je u Turskoj, a zatim je upisao talijansku srednju školu, koju je završio kao najbolji učenik. Otišao je u Sjedinjene Države zahvaljujući programu razmjene studenata i diplomirao na Pravnom odsjeku Sveučilišta Yeditepe 2012. godine. Za ulogu u seriji Erkenci Kuşdobio je nagradu Zlatni leptir za najboljeg glumca, kao i nagradu za najboljeg stranog glumca na Murex D'oru 2019. u Bejrutu u Libanonu, a također glumi u popularnoj TV seriji Bay Yanliş koja se od ove godine prikazuje u Turskoj.

Alp Navruz


Miljenik žena diljem Turske, Alp Navruz, turski je glumac i model, a rođen je 15. siječnja 1990. u Istanbulu. Diplomirao je turski jezik i književnost, a njegov je interes za glumu započeo još u mladosti. Nakon što je odigrao nekoliko uloga na pozornici tijekom osnovne škole, o glumi je počeo učiti od glumaca Altana Erkeklija i Cihana Ünala, a u međuvremenu je nastavio karijeru modela. Debitirao je 2015. godine s glavnom ulogom u filmu Ceberrut, a njegova prva glavna uloga došla je sa serijom , što ga je učinilo poznatim u Turskoj i donijelo mu nagradu za najbolji debi na dodjeli nagrada Turski Zlatni turizam. 

Mehmet Günsür


Poznat po ulozi odraslog princa Mustafe u seriji , Mehmet Günsür turski je model, glumac i producent rođen 8. svibnja 1975. Glumačku karijeru započeo je sa sedam godina u reklamama, a nakon što je završio talijansku srednju školu, upisao je fakultet i diplomirao s odličnim uspjehom. Günsür je održavao koncerte s glazbenom skupinom i četiri je godine vodio restoran. Uz pomoć prijatelja, otišao je na audiciju za ulogu u filmu , a nakon probnog snimanja prihvaćen je za ulogu. Nakon ovog filma odlučio se okrenuti glumi i nakon toga pojavio se u brojnim ulogama.

Kaan Urgancioglu


Kaan Urgancioglu turski je glumac rođen 8. svibnja 1981. u Izmiru u Turskoj. S očeve strane je turskog podrijetla, a s majčine strane albanskog i sirijskog podrijetla. Nakon završene srednje škole preselio se u Istanbul 2000. godine i studirao na financijskom odjelu Sveučilišta Marmara, a 2002. godine, dok je još bio na sveučilištu, počeo je raditi kao glumac na preporuku glumice Demet Akbag, obiteljske prijateljice. Urgancioglu je svoju prvu glavnu ulogu ostvario u filmu 2008., nakon čega je otišao u SAD i tamo studirao glumu 6 mjeseci. Najpoznatiji je po ulozi Emira Kozcuoglua u seriji.

Aras Bulut Iynemli


Aras Bulut Iynemli turski je glumac rođen 25. kolovoza 1990. Nakon što se pojavio u 2-3 reklame, 2010. dobio je ulogu u dramskoj seriji koja je postigla međunarodni uspjeh, a Iynemli je također dobio nagradu. Nastavio je sa školovanjem, a 2011., s tek 20 godina, dobio je televizijsku nagradu Antalya za najboljeg sporednog glumca. 2015. godine Iynemli je odabran za ulogu glavnog muškog lika u seriji Maral, zajedno s poznatom glumicom Hazal Kayom. 2019. godine Iynemli se pojavio u filmu 7. Koguştaki Mucize, koji je u kratkom roku oborio rekorde gledanosti u Turskoj.

Gürbey Ileri


Gürbey Ileri turski je glumac, a rođen je 13. veljače 1988. u Istanbulu. Diplomirao je glumu na Sveučilištu Beykent, a karijeru je započeo 2007. godine sa sporednom ulogom u tinejdžerskoj drami Arka Siradakiler. Njegov je proboj uslijedio ulogom u povijesnoj drami gdje se pojavio u ulozi odraslog princa Mehmeta.