4 Tenora pod zvjezdanim nebom Ljetne pozornice u Opatiji

Đani, Vlado, Filip i Marko svojim će glasovima i šarmom u rujnu zasigurno osvojiti publiku na veličanstvenoj Ljetnoj pozornici

4 Tenora pod zvjezdanim nebom Ljetne pozornice u Opatiji

Ovog su se ljeta 4 Tenora treći put u karijeri okrunila prvom nagradom publike s pjesmom "Moja Dalmacija" na održanim 23. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Nakon Dalmacije, pripremaju nam pravu glazbenu poslasticu na spektaklu pod opatijskim zvjezdanim nebom!

Autorsko djelo Gorana Karana, uz aranžman Nikše Bratoša, bilo je izvrsno prihvaćeno od publike. Vladimir Garić zadovoljan je izvedbom "Moje Dalmacije" i nada se da će pjesma doći do još više ljudi. Filip Hozjak, najmlađi član, sretan je što je publika prepoznala pjesmu koja "u cijelosti nekako ide uz naš šašav karakter".  A s novim vjetrom u leđima stižu na Ljetnu pozornicu u Opatiju, gdje će 18. rujna u 20 sati održati koncert na otvorenom, uz miris mora i šum valova.
Kontinentalcu Filipu svaka poveznica s morem odmor je u punom smislu te riječi, a o Opatiji ima samo riječi hvale: "Opatija ima dugu glazbenu povijest i ne zovu ju bez razloga hrvatski Sanremo. O prirodnim ljepotama tog kraja ne treba trošiti riječi. No, ono što nas glazbenike posebno veže uz Opatiju jest “Dora”, kao i neizostavna Ljetna pozornica koja svake godine donosi nekoliko fantastičnih koncerata svjetski poznatih imena kao i renomirana imena s domaće glazbene scene. Stoga nam je velika čast što se mi možemo ove godine upisati na glazbenu kartu Ljetne pozornice i publici donijeti dašak glamura povezanog s klasikom koju izvodimo na naš poseban način."

I Vladimir nam govori o Opatiji:  "Za taj me kraj vežu studentski dani u Lovranu. Puno sam puta do sada bio u Opatiji, a neizostavna je asocijacija na taj dio Jadrana i festivalska scena pa mislim da su vrhunska atmosfera koja tamo vlada i publika glavni razlozi zbog kojih smo ponovno na Kvarneru."  Budući da mu svi koncerti ostanu u posebnom sjećanju, sigurni smo da će tako biti i s ovim.

Image


Foto: Dario Horvat

Prekrasan prostor koncerta je jedinstvena pozornica, smještena na zelenom "poluotoku" znamenitoga opatijskog parka Angiolina, odmah uz more. Lokacija i ambijent, što ga stvaraju kombinacija kamena i flore, čine pozornicu izuzetno atraktivnom za koncertne spektakle. Tenori rado biraju ovakve prostore s bogatom tradicijom. Opatija je po svojoj tradiciji i povijesti oduvijek bila grad festivala i velikih spektakala, gdje su na koncerte rado dolazili domaći ljubitelji glazbe i oni iz susjednih zemalja.

A Tenori gdje god da dođu, osvajaju svojim interpretacijama arija, evergreena, šansona. I naravno, neizostavnim humorom, šarmom i pozitivnom energijom. To je s početkom godine prepoznala i publika u Čakovcu, kada je interes bio tolik da su u jednom danu održali čak dva koncerta! 

Ako se osvrnemo na njihovu kratku, a bogatu karijeru, vidimo da su izvrsno prihvaćeni na Kvarneru, gdje su održali puno koncerata koji se ne zaboravljaju. Nastupili su pred rasprodanim gledalištima u Hrvatskome narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije, u riječkoj dvorani Zamet, a u Opatiji u centru Gervais, kristalnoj dvorani hotela Kvarner i u drugim gradovima. Prošle godine u rujnu oduševili su nas zagrebačkim koncertom pod zvjezdanim nebom Šalate s revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije, sa sjajnim gostima Goranom Karanom i Radojkom Šverkom. Održali su i koncert na Špancirfestu u Varaždinu tako da se nastavlja tradicija rujanskih open air koncerata koje publika itekako voli.

Image


O njihovom glazbenom putu zaključio je Filip Hozjak: "Idemo korak po korak, radimo ono što najbolje znamo i u čemu smo zaista spontani, prirodni. A kad to publika vrati dolaskom na koncert, pjesmom, pljeskom, emocijom, onda znamo da smo na dobrom putu."

Ulaznice po cijeni od 120 kn dostupne su u sustavu Eventim, a njihov novi spot za pobjedničku pjesmu "Moja Dalmacija" na Scardoninom YouTube kanalu. I zato nikako ne propustite rujanski nastup izvanredne tenorske četvorke na čarobnoj morskoj lokaciji!