Zamrzavanje jabuka u hladnjaku veoma je korisno kako u pripremi džemova, tako i za svježu konzumaciju u bilo koje doba godine. Tijekom toplinske obrade, znatan se dio korisnih tvari sadržanih u jabukama uništavaju, a ako se pravilno zamrznu u hladnjaku, sva svojstva tih plodova će biti potpuno sačuvana. Dakle, kako zamrznuti jabuke?
(FOTO: Pixabay)
Prije zamrzavanja jabuka, potrebno je ukloniti oštećene voćke ili jednostavno izdrobljeni plodovi. Takđer, za zamrzavanje jabuka za zimu trebat će korištenje snažnog zamrzivača. S obzirom na prosječnu veličinu takvog voća i činjenicu da zahtijevaju dovoljno nisku temperaturu za dugotrajno skladištenje, kapacitet rashladnog sustava mora biti dovoljo velik.
Prije spremanja, jabuke operite i osušite. Možete zamrznuti rezane jabuke, a i također u obliku kaše.
Jabuke su zamrznute kada je temperatura minimalno -23 stupnja. Voće je potrebno staviti plastične vrećice iz kojih se zrak prethodno uklanja. Ako namjeravate zamrznuti jabuke u obliku kaše, onda je poželjno koristiti plastičnu posudu s zatvorenim poklopcem za skladištenje.
Sada znate kako zamrzuti jabuke da ih možete konzumirati tijekom cijele godine.