Kako rezati staklo?

Iako se velike površine preporučuju rezati kod staklara, u nastavku saznajte kako rezati staklo kod kuće.

Kako rezati staklo?

Rezanje stakla je posao koji je dosta osjetljiv pa je preporučljivo da se veće površine režu kod staklara. No ako imate potrebu odrezati neki manji komad stakla, u nastavku saznajte kako rezati staklo kod kuće.

F
(FOTO: Pixabay) 

Za početak stavite zaštitne naočale te rukavice. Nakon toga uzmite ravnalo i prislonite ga na onom dijelu stakla kojeg želite odrezati. Nož za staklo držite na način da ga prislonite između kažiprsta i srednjeg prsta te ga pričvrstite kao da držite olovku. Dok režete staklo, pripazite da vas nitko ne ometa prolazeći oko vas ili još gore- uzimajući predmete sa stola na kojem režete staklo.

Ako na nepravilan način pridržavate nož za rezanje stakla dok režete, može doći do lomljenja stakla. Kod rezanja ravnine također je važno da se ne zareže cijela dužina stakla od jednog do drugog kraja površine stakla, već se preporučuje da se ostavi 2 do 3 cm nezarezano na rubovima.

Nakon što se staklo zareže, porezotina od noža za staklo zagrebe do jedne trećine debljine stakla. Po toj porezotini prelama se staklo te na taj način dobivate odrezani dio stakla kojeg ste željeli. Staklo ne morate rezati samo horizontalno po ravnini. Ravnina stakla kojeg režete smije biti i blago zakrivljena, no nikako ne preekstremno zakrivljena jer će tada doći do lomljenja.

Sada znate kako rezati staklo kud kuće, iako se velike površine preporučaju rezati kod staklara. 

Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.