Lifestyle
Lifestyle

Tradicionalna dubrovačka jela

Tradicionalna dubrovačka jela
Koja tradicionalna dubrovačka jela poznajete? U nastavku ćemo spomenuti ona najpoznatija

Gurman ste a niste probali tradicionalna dubrovačka jela!? A ko ja tradicionalna dubrovačka jela uopće poznajete? Tradicionalna dubrovačka jela su ono što čine dio savršenog odmora u Dubrovniku. Takav odmor uključuje niz različitih stvari, kao što su očaravajući Stari Grad, plaže, sunce, kultura i prekrasna priroda. I, naravno, tradicionalna dubrovačka jela. Koja  poznajete? Temeljna koncepcija vrlo je jednostavna i uključuje najsvježije lokalne sezonske namirnice koje omogućuju pripremu raznih specijaliteta u bilo koje godišnje doba te tradicionalna domaća dubrovačka jela. No,  zanimljivo je da se najtradicionalnije jelo u cijeloj godini poslužuje kao i na Badnjak, a riječ je o – bakalaru. Ribi koja nije domaća u ovim vodama. Drugo tradicionalno jelo su divlje šparoge. Zaboravite sve što ste ikada znali o šparogama prije dolaska na odmor u Dubrovnik. Posebno mjesto zauzima blitva , a ako se uputite malo sjevernije od Dubrovnika do gradića Stona opasanog zidinama, kušat ćete najukusnije kamenice u Europi, no vjerojatno najpopularnije lokalno jelo ipak se priprema od hobotnice.  Ljubiteljima mesa također će tradicionalna dubrovačka jela pružiti poseban užitak. Možda će pomisliti kako su završili u raju jer se u Dubrovniku nude jela u rasponu od klasičnog miješanog roštilja pa sve do teletine, janjetine i piletine „ispod peke”, koji se pripremaju polaganim kuhanjem zajedno s krumpirom i povrćem. Tu je i svima omiljena pašticada, koja se priprema na isti način, samo s njokima.  Meso se polagano kuha u gustom umaku sve dok ne omekša, a zatim se poslužuje u tom istom umaku natopljenom sokovima mesa koje upijaju domaći njoki. Sve su to tajne koje skrivaju tradicionalna dubrovačka jela   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx