Maksimalizam na najjače

Tein predivan dom nastao uz pomoć DIY projekata postao je viralni hit

Obožavamo inspirativno uređene interijere, a upravo takav je onaj koji je osmislila Tea Gligić, mlada mama i dizajnerica koja je svoj obiteljski dom učinila pravom oazom maksimalizma i obiteljskih uspomena

BeFunky-collage (1).jpg

Već mjesecima s oduševljenjem pratimo Instagram profil @tee_teeo iz kojeg stoji dizajnerica i kreativka Tea Gligić. Naime, njezin je profil posvećen dokumentiranju sitnica i lijepih trenutaka iz njezinog obiteljskog života, ali i DIY projekata kojima uređuje svoj dom. Od ciglenih zidova prepunih zanimljivih slika i rukotvorina, do preslatke dječje sobe i hodnika koji izgleda kao sa setova britanskih filmova - svaki kutak Teina doma ispunjen je detaljima koji oduzimaju dah, pa smo odlučile s njom porazgovarati o tome odakle crpi inspiraciju za uređenje svog doma.

Iako je i profesionalno vezana uz dizajn, jer je završila studij Modnog dizajna na TTF-u u Zagrebu, njezina avantura s uređenjem interijera krenula je spontano i iz potrebe.

"Sve je krenulo s idejom uređenja vlastitog doma,a uz spretnog partnera sve moje ideje su se mogle za malo novca realizirati i tako je krenula izrada "uradi sam" projekata gdje sam ja shvatila koliko puno zapravo uživam u dizajnu interijera i u samom dizajnu predmeta", započinje nam Tea pričati svoju priču te dodaje kako ne zna kako bi točno opisala stil svog doma osim što u njemu vlada apsolutna sloboda spajanja materijala i tekstura.

"Vodimo se za idejom ubacivanja uspomena i stvari koje volimo bez obzira pašu li stilski uz ostatak doma. Moram priznati da zbog ograničenja kvadrata prostora prije svega gledamo funkcionalnost, dosta stvari je upravo tako nastalo po mjeri. Naprimjer, kad nam netko dolazi na druženje to je uvijek za stolom, stoga je blagovaona za 8-10 osoba dok je boravak manji i većinom samo za nas. Inspiracija je svakako internet, ali nikad slijepo praćenje trendova", objašnjava nam te dodaje kako je ona uvijek za filozofiju "više, je više".

Tea naime obožava maksimalizam, stil uređenja interijera koji spaja nespojivo - uzorke, teksture, materijale, detalje i sitnice koje zajedničkom cjelinom daju prostoru "ono nešto" posebno. Uz to što sjajno spaja komade koji se mnogi ljudi nikada ne bi odvažili kombinirati, Tea je Instagram zajednicu zaintrigirala svojim zanimljivim, često ne baš jednostavnim, "uradi sam" projektima koji su njezinom domu dali osobnost.

"Ne mogu pokupiti zasluge za sve DIY projekte jer ih je većinu odradio partner, ali sam svaki asistirala i na taj način naučila koristiti sav potreban alat, no međutim ako nešto fizički ne mogu - ne mogu, zato je on uvijek tu da mi pomogne i lako mi je upuštati se u svakakve projekte", objašnjava nam.

Upitali smo ju zbog toga koji joj je najdraži DIY projekt kojim je obogatila estetiku svog doma, a odgovor joj nije bilo tako jednostavno dati.

"Sve u svom domu zbilja volim jer znam koliko nas je koštalo vremena, bolova u leđima, odricanja i na kraju, novaca. No, da moram izdvojiti baš omiljeni, trenutno bi to bila glavna spavaća soba jer sam zadnje radila uzglavlje kreveta u 37. tjednu trudnoće potpuno sama. Na taj projekt sam iznimno ponosna", priznaje.

Odlučila nam je podijeliti i svojih par trikova i savjeta kako da svaki interijer postane poseban i da odražava osobnost njegova vlasnika. Formula je jednostavna - uvijek u dom stavljaj ono što voliš, jer je najbitnije kako ćeš se ti osjećati u svom prostoru.

"Uz to uvijek dobro idu i biljke te pokoja stara stvar (bakina npr). I slobodno se upusti u "uradi sam" projekte. Krenuti od nekog manjeg kao npr. slikarsko platno i mašti dati na volju", zaključuje ova inspirativna dizajnerica interijera u usponu, čije bismo zamisli i ideje voljele prekopirati i u svoj dom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.