JEDNOSTAVNIJI ŽIVOT

Lakoća postojanja: 10 stvari koje bi trebala izbaciti iz doma nakon 40-e godine

Prema mišljenju stručnjaka za mentalno zdravlje i organizaciju doma, kada dođemo u malo zreliju dob, iz svog životnog prostora bismo trebali izbaciti sve one predmete koji nemaju svrhu

profimedia-0786513895.jpg
Foto: Profimedia.hr

Uvijek je dobar trenutak za reorganizaciju i raščišćavanje (engl. decluttering) odnosno oslobađanje svog životnog prostora. Mnogi od nas u svom domu čuvaju hrpu stvari i predmeta koje više ne upotrebljavamo niti nam ne koriste, ali nam ih je ipak žao baciti jer smo previše sentimentalni.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vrijeme je za radnu akciju

Nova sezona, novo detaljno čišćenje: 7 stvari u domu koje vjerojatno ne čistiš dovoljno

Ipak, stručnjaci za organizaciju, ali i psiholozi tvrde da čuvanje takvih predmeta ne samo da stvara nered, već i šteti našem mentalnom zdravlju. Uredan dom povećava kvalitetu života i poboljšava nam svakodnevicu, ali ujedno donosi i psihički mir.

Do 40-e godine života gotovo svatko nakupi prilično značajnu količinu stvari, od kojih će nam neke uvijek biti drage. Međutim, među tim posebnim predmetima i dnevnim potrepštinama vjerojatno postoji i dosta onih stvari koje više ničemu ne služe već nam samo nepotrebno zauzimaju prostor i doprinose stvaranju nereda.

Portal Bestlifeonline je pomoću stručnjaka za organizaciju doma i mentalno zdravlje izradio vodič o tome što bismo kada dođemo u 40-te trebali izbaciti iz svog doma. Deset stvari s njihovog popisa izdvajamo u nastavku:


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledaj video: Kako brzo skuhati i cijeli tjedan jesti zdravo?

1/9

Možda će te zanimati

Image
ŠLJOKICE I ZLATO

Neka se sjaji! Najljepše haljine i kombinezoni iz Zarine party ponude

Image
OD HALJINA DO TORBICA

Ove blagdane nosimo crveno - komadi za dnevne i večernje kombinacije