Autoimune bolesti slavnih

Od celijakije do lupusa: Jesi li znala da ove zvijezde žive s autoimunim bolestima?

Autoimuni poremećaji vrlo su česti, a od njih boluju i mnoge slavne osobe. U nastavku smo izdvojile neke od njih koje su hrabro i otvoreno progovorile o svom stanju

autoimune-bolesti.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Iako se mogu činiti nedodirljivima zbog svog visokog statusa u društvu, i mnoge slavne osobe su normalni ljudi, baš poput svih nas, a to znači da mnogi od njih žive s autoimunim bolestima. Prema Američkoj udruzi za autoimune bolesti, 1 od 5 Amerikanaca ima neki autoimuni poremećaj, a u tu brojku spadaju i neke slavne osobe, jer bolesti ne biraju tko je slavan, a tko nije.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Težak život

Druga strana slave: Ovi popularni pisci hrabro su se borili s mentalnim bolestima

Autoimunih poremećaja ima mnogo, a oni se javljaju kada prirodni obrambeni sustav tijela ne može razlikovati naše vlastite stanice od stranih stanica, zbog čega tijelo greškom napada normalne stanice. A od poznatih autoimunih poremećaja, neki od najčešćih su dijabetes tipa 1, lupus, celijakija, multipla skleroza, psorijaza, fibromialgija i reumatoidni artritis.

I dok je većina autoimunih poremećaja kronična, mnoge od njih može se držati pod kontrolom liječenjem i uz njih se može voditi relativno normalan život, a u nastavku smo izdvojile neke slavne osobe koje već godinama žive s autoimunim bolestima i koje otvoreno progovaraju o tome.

1/11

Možda će te zanimati

Image
LJUBAV JE PRED VRATIMA

SRETNA 2024.- Horoskopski znakovi koji će pronaći ljubav do kraja ove godine

Image
PROSINAC U KINO DVORANA

Beyoncé, Maria Callas, Orašar i filmski doček nove godine – čarolija ovog prosinca u Cinestaru!